Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Στο τέλος Απριλίου ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποφυλακίζεται όχι γιατί η υπόθεση του κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Realnews, για άλλη μια περίπτωση που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται χωρίς να έχει διεξαχθεί δίκη όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή με άλλους κατηγορουμένους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018 όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία ωστόσο αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τότε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί. Έτσι, ο Γ. Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πληροφορίες: Realnews

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δώρο ζωής από τον μικρό Άγγελο – Πώς αντέδρασε ο 37χρονος λήπτης όταν έμαθε ότι είναι συμβατός
5 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στη Βουλή για τα Τέμπη: Σήκωσαν πανό που έγραφε «Συγκάλυψη»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Συγκάλυψη και στο Ευρωκοινοβούλιο από Σοσιαλιστές, ΕΛΚ και Renew;
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δυο διαδοχικοί σεισμοί 4,5 και 4,3 Ρίχτερ στις Κυκλάδες
5 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλασιάζεται το όριο στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό – Έξι νέες πρωτοβουλίες για μείωση του ιδιωτικού χρέους
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ζευγάρι στο Κερατσίνι μετέτρεψε σε αποθήκη ναρκωτικών το διαμέρισμα που διέμενε
5 Φεβρουαρίου, 2025
Piraeus WealthAdvisor: Νέα υπηρεσία της Πειραιώς για προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές
5 Φεβρουαρίου, 2025