Αποφυλακίζεται ο Παντελής Κοκαβέσης – Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Παραμένει στη φυλακή ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, ενώ αποφυλακίζεται με όρους ο άμεσος συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης. Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με την Αλβανίδα ομόλογό του.

Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο οι αρχές στην Αλβανία κρατούν φυλακισμένο στα Τίρανα. Σε αντίθεση με τον άμεσο συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος θα αποφυλακιστεί με όρους, ο Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αλβανία.

Την ίδια ώρα, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, είχε συνάντηση με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ στο Όσλο.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Όπως ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας τον διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί υπέρ της απελευθέρωσης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Για την ώρα, πάντως, επιβεβαιώνεται μόνο η απελευθέρωση του Παντελή Κοκαβέση, με τον Φρέντι Μπελέρη να παραμένει στη φυλακή των Τιράνων όπου κρατείται.