Απογευματινά χειρουργεία: Διαφωνία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το υπουργείο Υγείας

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του στην λειτουργία απογευματινών χειρουργείων.

Τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή, θέλει να διαφυλάξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ουσιαστικά ο σύλλογος τάσσεται κατά των απογευματινών χειρουργείων και κατά της απασχόλησης των γιατρών μετά το πέρας του ωραρίου του στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι η λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε στο MEGA όπου ανέφερε:

«Για τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο εδώ και τρεις μήνες έχω πει σταθερά ότι δεν θα είναι η λύση στο πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά δεν θα είναι και η καταστροφή του. Αυτό το έχουμε δει εδώ και 23 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία».

«Και η ΕΙΝΑΠ δεν συμφωνεί με τα απογευματινά χειρουργεία»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, στην δική της τοποθέτηση για το συγκεκριμένο θέμα είπε: «Και η ΕΙΝΑΠ και η ομοσπονδία είχαμε πάγια θέση, ότι δεν συμφωνούμε με τα απογευματινά χειρουργεία».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ επεσήμανε «οι θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συμφωνούσαν μέχρι πρότινος με τον κ. Γεωργιάδη, ξαφνικά μετά την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αλλάχθηκε η τακτική του Πανελληνίου και βγήκε η ανακοίνωση αυτή».

Αναφερόμενη η Ματίνα Παγώνη στον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο σημείωσε: «O πρόεδρος του Πανελληνίου και υποψήφιος στην Ευρωβουλή, σημαίνει ότι συμφωνεί με το υπουργείο και με αυτά που ψηφίστηκαν για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Στην συνέχεια ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα απογεματινά χειρουργεία δεν αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στον Πειραιά αστυνομικός για βιασμό ανηλίκου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μεξικό: Τουλάχιστον 38 νεκροί στη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο – Τουλάχιστον ένας νεκρός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Πιερία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός ο 58χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025