Απογευματινά χειρουργεία: Διαφωνία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το υπουργείο Υγείας

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του στην λειτουργία απογευματινών χειρουργείων.

Τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή, θέλει να διαφυλάξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ουσιαστικά ο σύλλογος τάσσεται κατά των απογευματινών χειρουργείων και κατά της απασχόλησης των γιατρών μετά το πέρας του ωραρίου του στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι η λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε στο MEGA όπου ανέφερε:

«Για τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο εδώ και τρεις μήνες έχω πει σταθερά ότι δεν θα είναι η λύση στο πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά δεν θα είναι και η καταστροφή του. Αυτό το έχουμε δει εδώ και 23 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία».

«Και η ΕΙΝΑΠ δεν συμφωνεί με τα απογευματινά χειρουργεία»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, στην δική της τοποθέτηση για το συγκεκριμένο θέμα είπε: «Και η ΕΙΝΑΠ και η ομοσπονδία είχαμε πάγια θέση, ότι δεν συμφωνούμε με τα απογευματινά χειρουργεία».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ επεσήμανε «οι θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συμφωνούσαν μέχρι πρότινος με τον κ. Γεωργιάδη, ξαφνικά μετά την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αλλάχθηκε η τακτική του Πανελληνίου και βγήκε η ανακοίνωση αυτή».

Αναφερόμενη η Ματίνα Παγώνη στον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο σημείωσε: «O πρόεδρος του Πανελληνίου και υποψήφιος στην Ευρωβουλή, σημαίνει ότι συμφωνεί με το υπουργείο και με αυτά που ψηφίστηκαν για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Στην συνέχεια ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα απογεματινά χειρουργεία δεν αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών.