Aποκαλύψεις για τη Λιζ Τρας: Τα πάρτι «οργίων» με ναρκωτικά και λευκή σκόνη

Σοκαριστικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας καθώς ενδέχεται να εμπλέκεται σε πάρτι με ναρκωτικά που έγιναν στην Downing Street και το Chevening.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, στο κτήμα Chevening, -το περασμένο καλοκαίρι- στα γραφεία της Downing Street -την περίοδο καραντίνας- και στη διοργάνωση μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου (17 Απριλίου 2021) βρέθηκε λευκή σκόνη στα μπάνια και σε ένα τραπέζι, η οποία παραπέμπει σε κοκαΐνη.

Επίσης, το προσωπικό καθαριότητας εντόπισε δίπλα στο έπιπλο και χαρτομάντιλα με λεκέδες από αίμα και εμετό, όπως και μια κάρτα Boots Advantage, που δεν ταυτοποιήθηκε ο κάτοχός της.

Η τότε υπουργός εξωτερικών είχε υποδεχτεί επισκέπτες ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και ένα του Σεπτεμβρίου στο εξοχικό της στο Kent, το οποίο διαθέτει 115 δωμάτια.

Σύμφωνα με έμπιστη μαρτυρία, γινόταν χρήση ναρκωτικών από πολιτικούς συμμάχους της Λιζ Τρας, αλλά όχι από την ίδια ή τον Μπόρις Τζόνσον.

Σε ερωτήσεις της Guardian για τα εν λόγω περιστατικά, η Λιζ Τρας απάντησε μόνο “Αυτό είναι κατηγορηματικά αναληθές“. Όπως και το υπουργείο εξωτερικών απέφυγε τις περαιτέρω εξηγήσεις.

“Ο Μπόρις Τζόνσον είναι έκπληκτος από αυτούς τους ισχυρισμούς. Δεν είχε γνώση των υπαινιγμών για χρήση ναρκωτικών στο νούμερο 10 της Downing Street. Και από όσο γνωρίζει, δεν έχουν γίνει τέτοιοι ισχυρισμοί στη Sue Gray ή σε άλλους ερευνητές”.

“Αν υπήρχαν ουσιαστικοί ισχυρισμοί, θα περιμέναμε να αναφερθούν από την αστυνομία“ τόνισε εκπρόσωπος της Downing Street.