Αποκαλύψεις για το εργοστάσιο που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία – Τι συνέβη δύο ημέρες πριν τη φωτιά

Από πρόθεση εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του εργοστασίου στη Λαμία στο οποίο παρήχθησαν τα σχολικά γεύματα από τα οποία δηλητηριάστηκαν δεκάδες μαθητές της περιοχής, καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά, που αμέσως μετά τα γεγονότα κατέκαψε τη μονάδα, προήλθε από εμπρησμό.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, δύο μέρες πριν τον εμπρησμό είχε ζητηθεί από την εταιρεία προς την ασφαλιστική εταιρεία να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το χρονικό

Ήταν Κυριακή 19 Μαΐου όταν το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας κάηκε ολοσχερώς.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που δύο μέρες πριν είχε γίνει γνωστό ότι γεύματά του οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 63, από 7 σχολεία της περιοχής. Σε βάρος της εταιρείας ασκήθηκαν πάνω από 30 μηνύσεις από οργισμένους γονείς.

Στα δείγματα από 10 σχολικά γεύματα που έστειλαν στο νοσοκομείο μικρούς μαθητές, έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, που προκαλείται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού των τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ «πάγωσε» μάλιστα προ ημερών την επαναλειτουργία του εργοστασίου.