Ακόμα και 20 ραντεβού την ημέρα έκαναν ορισμένα από τα 51 θύματα στους 12 οίκους ανοχής
Ένα ζευγάρι όπως και μια μητέρα με την κόρη της είναι τα βασικά πρόσωπα που καθημερινά εκμεταλλεύονταν, εξευτέλιζαν και απειλούσαν 51 γυναίκες από την Λατινική Αμερική που είχαν έρθει στη χώρα μας για να εργαστούν σε οίκους ανοχής και κατέληξαν σε σπίτια – κελιά σε Κεραμεικό , Εξάρχεια και Καλλιθέα.
Το ζευγάρι ήταν ο Κ.Β κάτοικος Γλυφάδας και αρχηγός του κυκλώματος , δεξί του χέρι ήταν η σύζυγός του, S.F 29 ετών, υπήκοος Αλβανίας. Όσο τα θύματα βίωναν εφιαλτικές στιγμές στους οίκους ανοχής εκείνοι απολάμβαναν χλιδάτη ζωή με τα «βρώμικα» χρήματα που αποκόμιζαν. Το πρόσωπο του αρχηγού ήταν άγνωστο στα θύματα καθώς επικοινωνούσε μαζί τους μόνο μέσω εφαρμογών όπως viber και what’s app και αυτό γινόταν μόνο για να του στείλουν φωτογραφίες ενώ βρίσκονταν ακόμα στην πατρίδα τους για να τις .. εγκρίνει. Το βασικό ρόλο τον είχε η υπαρχηγός και σύζυγός του. Εκείνη συστηνόταν ως «αφεντικό» ή «γυναίκα του αφεντικού». Εκφόβιζε τις αλλοδαπές γυναίκες, τις απειλούσε με τη συνδρομή «μπράβων» ότι θα τους προκαλέσει σωματικές βλάβες και μάζευε τα χρήματα από τους οίκους ανοχής.
Η μητέρα με την κόρη έρχονταν αμέσως επόμενες στην ιεραρχία του κυκλώματος. Η μητέρα 53 ετών με τα αρχικά Χ.Α είχε καθημερινή παρουσία στους οίκους ανοχής αλλά και στα διαμερίσματα όπου έμεναν οι εκδιδόμενες. Ήταν εκείνη που ανακοίνωνε στα θύματα την ύπαρξη… χρέους προς την οργάνωση την οποία θα έπρεπε να αποπληρώσουν μέσα σε 3 μήνες, όσο δηλαδή θα έμεναν στη χώρα μας. Το χρέος κυμαινόταν από 2.400 – 2.800 ευρώ , ήταν όμως συνεχώς αυξανόμενο αφού τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης επέβαλλαν πρόστιμα στις αλλοδαπές γυναίκες 50 με 100 ευρώ σε περίπτωση που αργούσαν να πάνε στη δουλειά ή αν ο πελάτης δεν ήταν ικανοποιημένος. Η κόρη της από την άλλη εργαζόταν ως εκδιδόμενη και διέμενε σε δωμάτιο στην οδό Κασσάνδρας στον Κεραμεικό. Έχοντας την εμπιστοσύνη των αρχηγικών μελών και ελευθερία κινήσεων, ήταν υπεύθυνη για την επιτήρηση των εκδιδομένων γυναικών. Χαρακτηριστικό της άνεσης και της ελευθερίας που της είχε δοθεί , ήταν το γεγονός ότι πολύ συχνά αφαιρούσε από τις εκδιδόμενες γυναίκες τα χρήματα που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν και φυλούσαν στα δωμάτια τους.
Ο ταμίας, ο οδηγός και ο… επιστάτης
Ταμίας της οργάνωσης ήταν ένας υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μεταξύ άλλων συγκέντρωνε όλα τα χρήματα από τους οίκους ανοχής ενώ παράλληλα είχε αναλάβει να «καθαρίσει» και τα χρέη του αρχηγού που ανέρχονται σε 200.000 ευρώ. Το κύκλωμα είχε επίσης και δικούς του οδηγούς οι οποίοι μετέφεραν τις εκδιδόμενες από τα διαμερίσματα στους οίκους ανοχής και αντίστροφα. Για το κάθε δρομολόγιο αμείβονταν απευθείας από τις αλλοδαπές με το ποσό των 5 ευρώ ενώ κάποιοι τις προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες, κυρίως χασίς και κοκαΐνη, φυσικά έναντι αμοιβής. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία αναφέρεται μέχρι και… επιστάτης ο οποίος είχε το ρόλο να επισκευάζει ότι χαλούσε στα διαμερίσματα.
Η γυναίκα πίσω από τη σύνδεση Ελλάδας – Κολομβίας
Ιερόδουλη από την Κολομβία η οποία είχε έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2022 και εργάστηκε για το κύκλωμα ως εκδιδόμενη στους οίκους ανοχής ήταν εκείνη που έφερε σε επαφή τα μέλη στην Ελλάδα με εκείνα στη Λατινική Αμερική. Η Κολομβιανή από εργαζόμενη έγινε μέλος του κυκλώματος με σκοπό τη στρατολόγηση .Αμειβόταν ανάλογα με τον αριθμό και την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών που εντόπιζε. Στη συνέχεια και για να αυξήσει τα έσοδα της, παρείχε στις εκδιδόμενες γυναίκες, έναντι υψηλής αμοιβής, φαγητό και αντικείμενα που τους ήταν απαραίτητα ενώ τις παρότρυνε να χρησιμοποιούν το σύζυγο της, που ήταν οδηγός, για τη μεταφορά τους στους οίκους ανοχής, έναντι αμοιβής.
«Έκανα ακόμα και 20 ραντεβού»
Ακόμα και 20 ραντεβού την ημέρα έκαναν ορισμένα από τα 51 θύματα στους 12 οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωράρια εξαντλητικά , χωρίς ρεπό και μάλιστα εργάζονταν ακόμα κι αν παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο πελάτης για το κάθε ραντεβού έδινε 50 ευρώ , στις εκδιδόμενες κατέληγαν μόλις τα 12 ευρώ καθώς τα υπόλοιπα τα άρπαζε το κύκλωμα.
Η αθόρυβη επιχείρηση
Η έρευνα ξεκίνησε πριν 2 μήνες .Καθημερινά μια πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα αποτελούμενη από 25 άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν γίνει η σκιά της εγκληματικής οργάνωσης. Η διακριτική παρακολούθηση ήταν αυτή που αποκάλυψε ένα – ένα τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που έγινε παράλληλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόσο με την συνδρομή της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της συμπρωτεύουσας όσο και με την σημαντική συνδρομή των κατά τόπους τμημάτων Ασφαλείας της Αθήνας.