Lockdown: Αποκάλυψη για την ημερομηνία άρσης της καραντίνας

Όλο και πιο κοντά στην ενεργοποίηση του plan b’, που αναφέρεται στην παράταση της καραντίνας με ορίζοντα ως τα μέσα Δεκεμβρίου, βρίσκεται η χώρα.

Την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη αποτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων μετά από 12 ημέρες καραντίνας και τη Δευτέρα οι τελικές εκτιμήσεις…

Όχι πλέον για το αν θα αρθεί το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, αλλά για το πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να φτάσει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων περί τα 500 ημερησίως, που είναι ο πήχης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

‘Άνοιγμα 6 εβδομάδων πριν ξανακλείσει το… «ακορντεόν»

Το καλό σενάριο στην στρατηγική του «ακορντεόν» της κυβέρνησης, δηλαδή στη στρατηγική «ανοίγουμε – κλείνουμε» ώσπου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, προβλέπει διάλλειμα 6 εβδομάδων μετά την άρση του lock down για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

– η επιστροφή στην κανονικότητα τοποθετείται περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου… Τουλάχιστον ένα 10ήμερο πριν από τη γιορτή των Χριστουγέννων.

– η επιστροφή σε lockdown τοποθετείται στα τέλη Ιανουαρίου, κι αφού θα έχει δοθεί μια ανάσα στην αγορά να κινηθεί και να μετριαστούν οι τριγμοί στην οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα θα είναι σταδιακό…

Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση, πάντα με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα: συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τ.μ., αποστάσεις, μάσκες κ.λ.π.

Ενώ τα ρεβεγιόν και οι συναθροίσεις στα σπίτια θα μείνουν όνειρο… Χριστουγεννιάτικης νυχτός.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί θεωρείται δεδομένο, ενώ οι Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό θα… μετατεθούν για τα Χριστούγεννα του 2021.

«Δεν αποκλείουμε κανένα εργαλείο από όσα έχουμε στη διάθεση μας ως το εμβόλιο» δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας σαφές ότι τον πρώτο λόγο σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης θα έχουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα στοιχεία για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας.