Αποκάλυψη: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown – Nέα μέτρα στον ορίζοντα

Ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα αυτή που ξεκινά σήμερα και για το αν θα υπάρξει παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου αλλά και για τον αν θα ληφθούν και νέα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες, με βασικό στόχο να μην «κρασάρει» το Σύστημα Υγείας.

Στο τέλος της εβδομάδας η αποτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς» προειδοποιούν κυβερνητικά στελέχη!

Με τα σχολεία όλων των βαθμίδων κλειστά από σήμερα, ξεκινά μια νέα εβδομάδα, η προτελευταία πριν από το ορόσημο της 30ης Νοεμβρίου.

Πόσο πιθανό θεωρείται να μην υπάρξει παράταση της καραντίνας;

Το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ με 71 θανάτους, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…

Ο στόχος να πέσουμε στα 500 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου προκειμένου να αρθεί το lockdown είναι κάτι παραπάνω από ουτοπικό, όπως παραδέχονται πλέον κυβερνητικά στελέχη αλλά και επιστήμονες.

‘Οπερ σημαίνει πως το στοίχημα πλέον είναι η παράταση να μην «αγγίξει» το 10ήμερο των γιορτών των Χριστουγέννων, κάτι που θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Στο τέλος της εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει αποτίμηση για το πόσο «λειτούργησε» το lockdown που επιβλήθηκε από τις 6 Νοεμβρίου , με αριθμούς.

Κι εφόσον δεν προκύψει η προσδοκούμενη αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, στο τραπέζι βρίσκονται και νέα μέτρα.

Και νέα μέτρα στον ορίζοντα

Στην πραγματικότητα δεν έχουν μείνει και πολλά μέτρα που δεν έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας… Έτσι στην επόμενη φάση αναμένεται να δούμε κυρίως περιορισμούς … στους υπά περιορισμούς.

Στο τραπέζι είναι:

-«κόφτης» στα SMS και κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. αθλητικές δραστηριότητες) και μικρότερη διάρκεια στις εξόδους από το σπίτι.

– καθιέρωση της τηλεργασίας σε ποσοστό 70% και για τον δημόσιο αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα.

– πιο αυστηροί έλεγχοι στις πύλες εισόδου στα Βόρεια σύνορα της χώρας.

Ενώ, από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινούν στοχευμένα τεστ σε παιδιά από 12 – 18 ετών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κυκλοφορία του ιού σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό θα κρίνει και το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 30 Νοεμβρίου ή η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί και μέσα στον Δεκέμβριο.

Χριστούγεννα όπως δεν τα έχουμε ξαναζήσει…

«Χριστούγεννα αλλιώς, σε κάθε περίπτωση» προειδοποιεί η κυβέρνηση.

Δεδομένο είναι πως δεν θα επιτραπούν ρεβεγιόν, οι γιορτές θα είναι οικογενειακές, χωρίς μεγάλες συναθροίσεις, ενώ αναμένεται να επιβληθούν και περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα Χριστούγεννα να ανοίξει και η αγορά και η εστίαση, δηλαδή καφέ και εστιατόρια. Και φυσικά, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Εφικτό ή όχι θα φανεί το επόμενο διάστημα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους στις Μ.Ε.Θ. και τον ρυθμό μεταδοτικότητας.

«Η σχολαστική τήρηση των μέτρων είναι η προϋπόθεση για να ανοίξουμε Χριστούγεννα και να μην κλείσουμε μετά την Πρωτοχρονιά» δηλώνει στο Newsique κυβερνητικό στέλεχος, εξηγώντας ότι η στρατηγική του «ακορντεόν», «δηλαδή: ανοίγουμε – κλείνουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο» φαίνεται μονόδρομος.