Αποκάλυψη «βόμβα» για τις σχέσεις Τουρκίας – Λιβύης!

Τι συζήτησαν ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σάλα με τον Ελληνα ομόλογο του Κωνσταντίνο Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Όταν ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, κ. Σάλα, σύμφωνα με την Realnews, εκείνος τόνισε: «Τα όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ασφάλεια και τη ναυτιλία ανάμεσα στο παράνομο Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και στην Τουρκία αποτελούν έγκλημα απέναντι στην κυριαρχία της Λιβύης και παραβίαση των δικαιωμάτων και του πλούτου των πολιτών της Λιβύης. Πρόκειται για πράξη προδοσίας από πλευράς του Προεδρικού Συμβουλίου, ενώ η Τουρκία προέβη σε εισβολή και κατοχή».

«Ως εκ τούτου η λιβυκή Βουλή επιμένει πως το υπογεγραμμένο μνημόνιο κατανόησης στρέφεται κατά των συμφερόντων του λαού της Λιβύης και δεν σέβεται τη βούλησή του», προσέθεσε παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Κωνστ. Τασούλα επιστολή προς τους Ελληνες βουλευτές στην οποία επαναλάμβανε τα ίδια επιχειρήματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παρέλαβε την επιστολή δεσμευόμενος πως θα τη διανείμει στους βουλευτές ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης δεν είχε ολοκληρώσει. «Θα ακυρώσουμε τη συμφωνία μόλις επανακτήσουμε πλήρως την εξουσία», είπε ο κ. Σάλα, εκτιμώντας ότι όλα θα τρέξουν με τάχιστο ρυθμό και προσδιορίζοντας χρονικά τις εξελίξεις σε βάθος ενός μήνα, εκπλήσσοντας έτσι την ελληνική πλευρά.