Αποκεφαλισμός καθηγητή: Το sms της οργής από τον δολοφόνο σε γονιό μαθητή

Ακόμη προσπαθεί να συνέλθει η γαλλική κοινωνία από το σοκ της αποτρόπαιης ενέργειας εναντίον του καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας, ο οποίος αποκεφαλίστηκε την περασμένη Παρασκευή (16/06).

Ο Σαμιέλ Πατί θα τιμηθεί μετά θάνατον με την ύψιστη διάκριση της χώρας του, το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής», όπως δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο υπουργός Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, ωστόσο αυτό δεν… σβήνει το σοκ.

Άλλωστε, έρχονται συνεχώς στοιχεία της υπόθεσης στο φως της δημοσιότητας, που την κάνουν όλο και πιο περίπλοκη. Όπως προκύπτει, ο νεαρός άνδρας που αποκεφάλισε τον καθηγητή, επειδή έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, έστειλε ένα μήνυμα sms σε έναν από τους γονείς των παιδιών ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί για τις εικόνες αυτές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Η πηγή αυτή είπε στο Reuters και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν είναι σαφές εάν ο γονέας, ο πατέρας ενός κοριτσιού στην τάξη του εκπαιδευτικού, απάντησε στο μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο δράστης (ένας 18χρονος τσετσενικής καταγωγής), ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικούς λίγο μετά την επίθεση, ήθελε να τιμωρήσει τον εκπαιδευτικό, επειδή νωρίτερα αυτόν τον μήνα έδειξε στους μαθητές του τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ, κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε σήμερα ότι ο πατέρας, που είχε καταγγείλει τον καθηγητή σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει σε social media, είχε ανταλλάξει μηνύματα στο Whatsapp με τον δολοφόνο, ημέρες πριν από την επίθεση.

Το θύμα είχε βρεθεί στο στόχαστρο μιας οργισμένης εκστρατείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού δεχθεί την επίθεση.

Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook όπου έλεγε ότι ήθελε την απομάκρυνση του καθηγητή, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές το Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας είχε επίσης πάει να δει τον διευθυντή του σχολείου για να διαμαρτυρηθεί, ενώ είχε αναρτήσει κι ένα άλλο βίντεο στο Facebook όπου αποκάλυπτε το όνομα του εκπαιδευτικού και το σχολείο όπου εργαζόταν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζωγράφου: Συντετριμμένος ο πατέρας της 46χρονης που αυτοκτόνησε με τον σύντροφό της – «Τους έδινα τα φάρμακα και δεν τα έπαιρναν»
20 Μαρτίου, 2025
Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί των επτά εμπλεκομένων στην υπόθεση της Πολεοδομίας Ρόδου – Ποιος ήταν ο «εγκέφαλος»
20 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: Δεύτερος νεκρός μετανάστης μέσα σε ένα 24ωρο στο στενό της Μάγχης
20 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε σπίτι στην πλατεία Βάθης: Εκκενώθηκε η πολυκατοικία
20 Μαρτίου, 2025
Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν θα πάψουν ποτέ τα μέσα να ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή»
20 Μαρτίου, 2025
Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί το 13ο μετάλλιο της καριέρας του: Οι βασικοί αντίπαλοί του για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
20 Μαρτίου, 2025
Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλεσε «βλαχάρα» τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο δικαστήριο
20 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέο εξώδικο συγγενών θυμάτων στην Προανακριτική – «Αρουραίος» ο Μητσοτάκης και «παχύδερμο» ο Τριαντόπουλος
20 Μαρτίου, 2025
Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε «κόμμα του πολέμου»
20 Μαρτίου, 2025
Παράσυρση πεζού με μοιραία κατάληξη στον Πειραιά – Συνελήφθη ο εμπλεκόμενος οδηγός
20 Μαρτίου, 2025