newsique-Αποκλειστικό: ΣΥΡΙΖΑ – «Πόρτα» από το οργανωτικό σε βουλευτές;

Έντονες διεργασίες συντελούνται και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος με αιχμή τον τρόπο με τον οποίο καλούνται οι βουλευτές να συμμετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο. Για την ακρίβεια ορισμένοι βουλευτές θεωρούν ότι «κόβονται» από το οργανωτικό γραφείο ενδεχομένως γιατί δεν ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες στελεχών που προωθούνται στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Είναι ενδεικτικό πως επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπεύθυνη οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του διευρυμένου οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Καλαμαρά έστειλαν 25 βουλευτές του κόμματος αντιδρώντας σε ηλεκτρονικό σημείωμα που εκείνη τούς είχε αποστείλει αναφορικά με τις εμφανίσεις τους σε περιοδείες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διεύρυνσης και του ανοίγματος προς την κοινωνία.

Η επιστολή είχε κατά τις πληροφορίες ιδιαίτερα αυστηρό περιεχόμενο καθώς η υπεύθυνη οργανωτικού έθετε περιοριστικούς όρους στις βουλευτικές ομιλίες. Ο δε Παύλος Πολάκης φέρεται να τής απάντησε προσωπικά λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως σάς επιστρέφω αυτό το email ως απαράδεκτο.

Γενικώς στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχουν απορίες για το πώς επιλέγονται οι δυάδες των πολιτικών προσώπων που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είτε στην Αττική είτε στην περιφέρεια της χώρας, καθώς οι οργανώσεις και οι νομαρχιακές ζητούν συγκεκριμένα πρόσωπα και στο τέλος εμφανίζονται άλλοι σύντροφοί τους, κατά κύριο λόγο από την ομάδα των 53.

Το newsique.gr αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το επίμαχο σημείωμα του οργανωτικού: «Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο οι οργανώσεις μελών, όταν θέλουν να κάνουν εκδηλώσεις, να προσυνεννοούνται με στελέχη ή βουλευτές του κόμματος , πριν να ενημερωθεί το οργανωτικό γραφείο, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά: Το οργανωτικό Γραφείο-και μόνο- είναι υπεύθυνο για ορισμό των ομιλητών μίας εκδήλωσης-είτε γενικά πολιτικής, είτε θεματικής-μετά από αίτημα των οργανώσεων που θα αναφέρεται στις διαθέσιμες ημερομηνίες και τη θεματολογία της εκδήλωσης. Τα στελέχη του κόμματος και των συμμάχων που καλούνται σε εκδηλώσεις, οφείλουν να παραπέμπουν τους συντονιστές των ΟΜ και των Νομαρχιακών Επιτροπών στο οργανωτικό γραφείο και να μην αποδέχονται οποιαδήποτε πρόσκληση πριν την έγκρισή της από το οργανωτικό. Οι ομιλητές δεν ορίζονται μόνο με βάση τη διαθεσιμότητά τους, αλλά και με τα κριτήρια της ειδίκευσης και της συχνότητας συμμετοχής τους σε προηγούμενες εκδηλώσεις.

Η γραμματεία του διευρυμένου οργανωτικού Γραφείου».