Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Πατρών μετά το θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας

Μεμονωμένο χαρακτηρίζεται το κρούσμα μηνιγγίτιδας, που προκάλεσε το θάνατο 20χρονου φοιτητή στην Πάτρα. Επιστήμονες και αρμόδιοι των υγειονομικών αρχών δηλώνουν καθησυχαστικοί για τη θωράκιση της κοινότητας, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η προληπτική χημειοπροφύλαξη όσων βρέθηκαν τη Δευτέρα σε χώρους όπου κινήθηκε ο άτυχος νεαρός και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Αντωνάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και τόνισε πως η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

«Η εξεταστική περίοδος θα συνεχιστεί κανονικά. Διεκόπη για δύο μέρες στο κάμπους, όπου σημειώθηκε το κρούσμα. Πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα, ιχνηλατήθηκαν κατά το δυνατόν οι επαφές. Τα μέτρα, που ελήφθησαν είναι η ιχνιλάτηση όλων των πιθανών επαφών του άτυχου φοιτητή και η απολύμανση όλων των χώρων, που βρέθηκε και έδωσε εξετάσεις. Η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Αντωνάκης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
O Όρμπαν θα συναντηθεί με τον Μακρόν την Τετάρτη
4 Μαρτίου, 2025
Πέρασε με 277 ψήφους η πρόταση για προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
4 Μαρτίου, 2025
100 χρόνια Ολυμπιακός: «Κάτι καλό έρχεται»
4 Μαρτίου, 2025
Βάσω Λασκαράκη για τα οικονομικά των ηθοποιών: «Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη μέση»
4 Μαρτίου, 2025
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
4 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: Η συγκάλυψη στα Τέμπη ξεκίνησε από τον Μητσοτάκη
4 Μαρτίου, 2025
Εξώδικο κατά του προέδρου της Βουλής από την Μαρία Καρυστιανού
4 Μαρτίου, 2025
Εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ ο Πέτρος Παππάς
4 Μαρτίου, 2025
Γεραπετρίτης: Επιδοκιμάζουμε τη σαφή στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας
4 Μαρτίου, 2025
Ο Στάρμερ χαιρετίζει τη δέσμευση του Ζελένσκι για την επίτευξη ειρήνης
4 Μαρτίου, 2025