Αποπειράθηκε να βιάσει, μαχαίρωσε και χτύπησε την πρώην του

Τις κατηγορίες και τα γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται στο βαρύτατο κατηγορητήριο, αρνήθηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηλείας ο 50χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος της πρώην συντρόφου του, που φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2023 στην Πάτρα.

Χαρακτηριστικά, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ερωτώμενος από την Πρόεδρο του ΜΟΔ σχετικά με το αποδιδόμενο σε αυτόν κατηγορητήριο, αρνήθηκε τις πράξεις λέγοντας ότι «δεν είναι έτσι τα πράγματα», ενώ αργότερα, κατά την απολογία του προσπάθησε, προβάλλοντας τα δικά του επιχειρήματα να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαραίνουν στο σύνολό τους.

Γενικότερα, η υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη βία, απειλή κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση, βασίστηκε στο γεγονός ότι ο ίδιος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών κατά το χρονικό διάστημα που φέρονται να τελέστηκαν οι επίδικες πράξεις.

Νωρίτερα από την απολογία του 50χρονου, κατέθεσε η παθούσα, που έχει καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της ότι την χάραξε κάτω από το στήθος και στο πρόσωπό της με τη χρήση μαχαιριού και δύο ημέρες μετά αποπειράθηκε να τη βιάσει, προκαλώντας της μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τραύματα, καθώς μεταξύ άλλων την τράβηξε με βία μέχρι τα σκαλιά της ισόγειας οικίας του και την πέταξε με το κεφάλι της πάνω στα μαρμάρινα σκαλιά.

Κατά την κατάθεση και την εξέτασή της από το Δικαστήριο, η οποία ως το προς το σκέλος αυτό διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η 42χρονη επιβεβαίωσε όσα είχε πει τόσο προανακριτικά, όσο και κατά το στάδιο της κυρίας ανάκρισης, ενώ ερωτώμενη από το Δικαστήριο το λόγο που τον συνάντησε ξανά μετά το πρώτο βίαιο περιστατικό σε βάρος της λίγες ημέρες μετά, ανέφερε πως του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, πιστεύοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε δείξει ένα είδος μεταμέλειας, όπως και ο ίδιος άλλωστε της είχε υποσχεθεί. Επίσης, πρόσθεσε πως τον συγχωρεί, ωστόσο επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων
Χθες, κατέθεσε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που συμμετείχε στην σύλληψη του κατηγορούμενου στις 11 Αυγούστου 2023, σημειώνοντας πως η υπηρεσία του κλήθηκε στο σημείο έπειτα από τις ειδοποιήσεις των περιοίκων, που ήταν αυτήκοες μάρτυρες του περιστατικού.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η αδελφή του κατηγορούμενου, που κατοικεί στον πρώτο όροφο της οικοδομής, κάτω από το σπίτι του 50χρονου όπου φέρεται να τελέστηκε η απόπειρα βιασμού της 42χρονης. «Είχε μπλέξει με ναρκωτικά ο αδερφός μου και την περίοδο εκείνη έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεξαρτηθεί» είπε η μάρτυρας και αναφέρθηκε στην σχέση μεταξύ θύτη και θύματος, επισημαίνοντας πως ο αδελφός της είχε υποτροπιάσει λόγω του αλκοόλ. Ερωτηθείσα για το περιστατικό της 11ης Αυγούστου, ημέρα της δικαζόμενης απόπειρας βιασμού, αποκρίθηκε ότι αντιλήφθηκε μονάχα την φασαρία και τις φωνές από το διαμέρισμα του αδελφού της και πως δεν κατάλαβε τι έγινε, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, κοιμόταν βαριά λόγω της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής που έπρεπε να λαμβάνει.

Απολογούμενος ο 50χρονος, διηγήθηκε αρχικά τα γεγονότα που προηγήθηκαν στην Πλαζ Πατρών, το βράδυ της 10ης Αυγούστου, όπου είχε μεταβεί μαζί με την 42χρονη πρώην σύντροφο του. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, όντας αμφότεροι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, λογομάχησα έντονα στη διαδρομή από την Πλαζ προς το σπίτι του, με αφορμή το γεγονός ότι έφυγαν από την παραλία. Σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου, η έντονη λογομαχία συνεχίστηκε και μόλις έφθασαν στην οικία του και αυτός είπε στην 42χρονη να σταματήσει να φωνάζει λόγω της περασμένης ώρας και πως την έσπρωξε για να μπει μέσα στο σπίτι και εκείνη έπεσε στις σκάλες και τραυματίστηκε. Ως προς την απόπειρα βιασμού, πράξη την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά, ο κατηγορούμενος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Ομοίως έπραξε και στις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, σχετικά με το γιατί δεν άφησε την 42χρονη στο σπίτι της, αλλά την οδήγησε στην οικία του. Ακόμα, υπογράμμισε ότι οι δύο τους δεν πρόλαβαν να μπουν σπίτι του καθώς είδαν και άκουσαν από το δρόμο τις σειρήνες των περιπολικών και πως κρύφτηκε στην ντουλάπα, από όπου τον έβγαλαν οι αστυνομικοί, γιατί γνώριζε ότι είχε εκκρεμή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι μαχαίρωσε την 42χρονη στις 9 Αυγούστου 2023 και της ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έκανε να την σπρώξει.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την αγόρευση και πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας του ΜΟΔ Ηλείας για την ενοχή ή μη του κατηγορούμενου, ενώ, εκτός απροόπτου, στην ίδια δικάσιμο θα ανακοινωθεί και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Το βαρύ κατηγορητήριο
Αναφορικά με την υπόθεση, όπως αποκάλυψε στις 22 Μαΐου η εφ. «Πατρίς», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος κατηγορείται ότι στις 9 Αυγούστου 2023 χάραξε την 42χρονη που την οποία διατηρούσε σχέση διάρκειας περίπου δύο εβδομάδων, κάτω από το στήθος και στο πρόσωπό της με τη χρήση μαχαιριού, με κίνδυνο για την ίδια της τη ζωή. Το βράδυ της 10ης προς τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου, μετά την κοινή τους έξοδο, η 42χρονη αρνήθηκε την πρότασή του να ανέβουν μαζί στην οικία της.

Εκείνος τότε, παρά τη θέλησή της, κατηγορείται ότι την οδήγησε με το αυτοκίνητό του στη δική του οικία, εμποδίζοντας την έξοδο του θύματος από το όχημά του. Αφού έβγαλε την 42χρονη από το αυτοκίνητο, την τράβηξε με βία μέχρι τα σκαλιά της ισόγειας οικίας και την πέταξε με το κεφάλι της πάνω στα μαρμάρινα σκαλιά, της εξώπορτας, προκαλώντας της αιμορραγία.

Έπειτα, την έσυρε από τα μαλλιά μέχρι το εσωτερικό του σπιτιού του, όπου την έπιασε από το λαιμό και άρχισε να τη σφίγγει δυνατά με τα χέρια του, με τρόπο που το θύμα δε μπορούσε να αναπνεύσει. Το αποκορύφωμα της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς σε βάρος της πρώην συντρόφου του είναι ότι φέρεται να της είπε πως «ένας από τους δύο μας θα βγει ζωντανός από εδώ μέσα», την ίδια στιγμή που το θύμα φώναζε για βοήθεια και τον παρακαλούσε να σταματήσει.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, αφού την έριξε στο κρεβάτι, φέρεται να την απείλησε ότι θα τη δέσει με δεματικά καλώδια, προκειμένου αυτή να μη μπορεί να φύγει και στην συνέχεια αποπειράθηκε να τη βιάσει, όμως η επέμβαση των αστυνομικών έσωσε την 42χρονη από τα χέρια του. Παράλληλα, κατηγορείται ότι επιτέθηκε φραστικά και τους αστυνομικούς και πως τους χτύπησε, στην προσπάθειά του να αντισταθεί της σύλληψής του.

Πηγή: patrisnews.com