Απόστολος Λύτρας: Το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό, τα επισκεπτήρια και το διαζύγιο

Καθημερινές είναι οι επισκέψεις που δέχεται ο Απόστολος Λύτρας από συνεργάτες και συγγενικά του πρόσωπα κατά τα πρώτα 24ωρα της παραμονής του στον Κορυδαλλό, μετά την προφυλάκισή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και μετέπειτα της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν αρχικά επιβληθεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο Απόστολος Λύτρας ήδη από την πρώτη ημέρα στον Κορυδαλλό, σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του. Ένα από αυτά και το αίτημα αποφυλάκισής του, που αναμένεται να καταθέσει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου, που στις πρώτες δηλώσεις της μετά τον ξυλοδαρμό είπε πως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάθεση, αναμένεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου, καθώς και επιμέλεια της 9χρονης κόρης της, που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον γνωστό ποινικολόγο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη νύχτα στο κελί κύλησε ήρεμα για τον Απόστολο Λύτρα. Χθες, Παρασκευή (21.06.24) τον επισκέφτηκε η αδερφή του και ο δικηγόρος του, με κύριο αντικείμενο συζήτησής τους το αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα, τον επισκέφτηκαν η πρώην σύζυγός του και η μεγάλη του κόρη, οι οποίες του πήγαν μία βαλίτσα, μέσα στην οποία υπήρχαν και βιβλία.

Μάλιστα, ο ποινικολόγος ζήτησε να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φυλακών.

Ο γνωστός ποινικολόγος μοιράζεται το ίδιο κελί, το κελί 4 στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού, με δύο κρατούμενους, έναν επώνυμο επιχειρηματία της Αράχωβας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες και διακρίνεται για το πάθος του για τα ακριβά ρόλεξ, τα αυτοκίνητα και το εκκεντρικό ντύσιμο, κι έναν επίσης γνωστό επιχειρηματία, αλυσίδας καταστημάτων, που είχε συλληφθεί για την εισαγωγή πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας.

Από την αυτή έχουν περάσει στο παρελθόν γνωστά ονόματα που είχαν εκκρεμότητες με το νόμο. Ανάμεσά τους είναι ο Λάκης Γαβαλάς, ο Άκης Τσοχαντζόπουλος αλλά και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, δύο ακόμα πειθαρχικά έχει ο προφυλακισμένος ποινικολόγος από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ο Απόστολος Λύτρας, βρίσκεται μάλιστα ήδη αντιμέτωπος με πειθαρχικές ποινές καθώς οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να του επιδοθούν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, με τις πειθαρχικές αποφάσεις του έχουν επιβληθεί για κάθε υπόθεση επίπληξη και χρηματικές ποινές από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Οι πειθαρχικές ποινές του επιβλήθηκαν για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Επίσης, ο ποινικολόγος δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.