Απόστολος Λύτρας: Το πρώτο 24ωρο του στην φυλακή – Οι πρώτες επισκέψεις

Η κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού κλείνει και από αυτό το σημείο ξεκινά το πρώτο 24ωρο του Απόστολου Λύτρα στην 6η πτέρυγα που μεταφέρθηκε.

Οι κινήσεις του ποινικολόγου και η πρώτη ένταση στο κελί του, τα νέα μηνύματα που αποφάσισε να στείλει, μαζί με τους διαλόγους της Σοφίας Πολυζωγοπούλου με τη μεγαλύτερη κόρη του 52χρονου, απαρτίζουν τα κυριότερα κεφάλαια στο παζλ με τις εξελίξεις της ημέρας.

Στο 4ο κελί της 6ης πτέρυγας που έχει δύο ψυγεία, ένα μικρό κουζινάκι και μια τουαλέτα, ο Απόστολος Λύτρας πέρασε τις περισσότερες ώρες του, από χθες το μεσημέρι. Μαζί του είναι άλλοι δύο κρατούμενοι επιχειρηματίες, ο ένας κατηγορούμενος για απάτη και ο άλλος για υπόθεση ναρκωτικών.

Η πρώτη ένταση καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του ποινικολόγου: «Σβήσε το τσιγάρο τώρα, έχω πρόβλημα με τους πνεύμονές μου».

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος είχε λίγο αργότερα το πρώτο του επισκεπτήριο από την αδερφή και τον δικηγόρο του. Έδωσε το παρών στο βραδινό συσσίτιο των φυλακών και ζήτησε βιβλία για να διαβάσει τη νύχτα. Ήταν ήρεμος και κλεισμένος στον εαυτό του Απομονωμένος από τους συγκρατούμενούς του.

Οι κανόνες που ισχύουν για όλους τους κρατούμενους, ισχύουν και για τον Απόστολο Λύτρα. Με το που μπήκε στις φυλακές παρέδωσε το κινητό του και έτσι επικοινωνεί με τα άτομα που επιθυμεί από το καρτοτηλέφωνο που υπάρχει στην πτέρυγα. Αντάλλαξε χρήματα με μάρκες για να αγοράσει καφέ και τσιγάρα, ενώ σύμφωνα με πηγές απέφυγε να μιλήσει για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου σε συγκρατούμενούς του.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο και τη μεγάλη του κόρη, ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις Πληροφορήθηκε πως μέσα στις επόμενες μέρες η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

«Είμαι συντετριμμένος γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει. Είμαι συντετριμμένος γι’ αυτό που προκάλεσα στη Σοφία και κατ’ επέκταση στις τρεις κόρες και τους συνεργάτες μου. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω αλλά δεν μπορώ», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

Στο φως τα μηνύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου με την μεγαλύτερη κόρη του Α. Λύτρα

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας περνούσε τις πρώτες του ώρες στις φυλακές Κορυδαλλού, έρχονταν στο φως νέα μηνύματα που αντάλλαξε η μεγάλη του κόρη με την Σοφία Πολυζωγοπούλου την περασμένη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους.

-Κόρη Λύτρα: Σοφία πρέπει να πάω να πράγματα. Δεν προφυλακίστηκε. Μπορώ;
-Σοφία Πολυζωγοπούλου: Θα μιλήσουμε λίγο αργότερα.
-Κόρη Λύτρα: Πάρε με σύντομα. Δεν έχει τίποτα και έχουμε θέμα.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δύο γυναίκες επικοινωνούν ξανά.

-Κόρη Λύτρα: Πώς είσαι; Χρειάζεσαι κάτι να σου φέρω; Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς σου για πριν, δεν κατάλαβα πως μου συνέβη.
-Σοφία Πολυζωγοπούλου: Όχι δεν χρειάζομαι κάτι. Είσαι καλύτερα;
-Κόρη Λύτρα: Μου έπεσε η πίεση μάλλον. Ναι καλύτερα, ευχαριστώ. Αν χρειάζεσαι κάτι πάρε με, το έχω ανοιχτό.

Μετά τον ξυλοδαρμό της από τον Απόστολο Λύτρα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μιλούσε μόνο με τη μεγάλη του κόρη, από το περιβάλλον του ποινικολόγου.

-Σοφία Πολυζωγοπούλου: Θα τα βρω γιατί δεν ξέρω που είναι και δεν θα είμαι τώρα σπίτι μέχρι αργά.
-Κόρη Λύτρα: Μήπως είναι κάποιος να πάω να τα πάρω, γιατί είναι οι κάμερες και δημοσιογράφοι απ’ έξω.
-Σοφία Πολυζωγοπούλου: Βγες από το ρόλο που σε έχουν βάλει κορίτσι μου. Προέχουν άλλα αυτή την στιγμή.

Για αυτή τη συγκεκριμένη τελευταία της ατάκα, η κυρία Πολυζωγοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει.

«Όταν λέω στην κόρη του Λύτρα προέχουν άλλα είναι επειδή εκείνη την ώρα με πηγαίνουν για ψυχολογική υποστήριξη. Μετά από αυτό τον διάλογο ανοίγει το γκρουπ στο viber και γράφουν διάφορα ενώ εγώ δεν έχω καν γυρίσει από εκεί που είμαι. Ξαφνικά έρχονται σπίτι μου προσπάθησε ο συνεργάτης να μπει υπονοώντας ότι είχαμε συνεννοηθεί κάτι που δεν ισχύει. Είμαι και σωματικά και ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν υπολογίζει ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τον ξυλοδαρμό και προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι με το έτσι θέλω», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη εκ νέου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και χθες το μεσημέρι πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

«Είμαι χάλια ψυχολογικά και ότι διάβαζα με επιβάρυνε. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα το απόγευμα το τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτομάτως αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να εξελιχθεί η ποινική διαδικασία. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό η υπόθεση του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα εκδικαστεί κατά προτεραιότητα.

Ο 52χρονος ποινικολόγος ετοιμάζεται για τη δεύτερη νύχτα και το πρώτο του Σαββατοκύριακο στις φυλακές Κορυδαλλού, ψύχραιμος να επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μαθαίνει, σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του.

Οι πρώτες επισκέψεις στον Α. Λύτρα στη φυλακή

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρέθηκαν σήμερα η πρώην σύζυγος και οι κόρες του κατηγορούμενου ποινικολόγου, προκειμένου να τον επισκεφθούν.

Σημειώνεται ότι χθες τον κ. Λύτρα επισκέφθηκαν η αδερφή του και ο δικηγόρος του.