Αποτελέσματα εκλογών 2023: Live ανά περιοχή – Τι ώρα θα βγουν

Λεπτό προς λεπτό θα μεταδίδονται live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 από την πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει ήδη ανοίξει τον διαδραστικό χάρτη.

Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και να βλέπουν τα αποτελέσματα ανά περιοχή σε πραγματικό χρόνο.

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 και τον νικητή

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Τα αποτελέσματα της «μάχης» για τους σταυρούς που κάποτε κρατούσε 24ωρα, για τις εκλογές 2023, θα έρθουν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα με 1 τα ξημερώματα.