Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2024: Πότε θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες – H προθεσμία για τις ενστάσεις

Αντίστροφη μέτρηση το πολύ 10 ημερών μετρά από χθες (22.06.24) για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους των voucher του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024 – 2025.

Χθες ανακοινώθηκαν τα προσωρινά απoτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού και έως τα τέλη του Ιουνίου -του τρέχοντος μηνός- αναμένεται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να κάνουν ένσταση, θα μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημά τους έως αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 στις 6 μ.μ. στο gov.gr. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024 έως και τις 30 Ιουνίου 2025.

Η επιταγή (voucher), με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο (σύζυγοι, τέκνα, συνοδοί ΑμεΑ) ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (πλην Σποράδων) μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα. Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας.