Απόβαση της οργουελικής newspeak στην πλατεία Βαρνάβα…

Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι μετατρέπεται στο νέο επικοινωνιακό αποδιοπομπαίο τράγο για την κυβέρνηση ως προς τις ευθύνες για τη μετάδοση του κοροναΐού.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αστυνομικοί της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της ΕΛ.ΑΣ.- η οργουελική «newspeak» στα χειρότερά της- ζυγισμένοι και στοιχισμένοι έχουν περικυκλώσει την πλατεία όπου τις προηγούμενες ημέρες είχε παρατηρηθεί μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, κυρίως νεαρής ηλικίας, τις βραδινές ώρες.

Η επιχείρηση φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, αφού στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια, αν και οι θαμώνες της έχουν μετακομίσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως «κανονικοί» αστυνομικοί- όχι της ΟΔΟΣ με τις γαλάζιες μπλούζες- πεζοί και στα περιπολικά τους έχουν αποκλείσει την οδό Εμπεδοκλέους, η οποία καταλήγει στη Βαρνάβα, από την πάνω και κάτω πλευρά της, ενώ πραγματοποιούν σειρά ελέγχων στους περαστικούς. Αστυνομική κλούβα, μάλιστα, βρίσκεται από το απόγευμα στη διασταύρωση της Εμπεδοκλέους με τη λεωφόρο Υμηττού.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε πέριξ δρόμους, πραγματοποιώντας επίσης ελέγχους.

Η αμηχανία, οφείλουμε να παρατηρησουμε, ήταν έκδηλη και στους αστυνομικούς της ΟΔΟΣ οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν έκρυβαν τη δύσκολη θέση στην οποία τους έχουν βάλει οι ανώτεροί τους- πιθανότατα κατόπιν πολιτικών υποδείξεων- σε σχέση με τους πολίτες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα έναν 39χρονο Τούρκο- Μαύρο τζιπ είχαν οι δράστες
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αίγιο: Νεκροί δυο καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ με διαφορά λίγων ημερών
25 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΤΑΔ: Στρατηγικό deal με την D-Marin για τη Μαρίνα Ζέας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: 3 κάμερες, 60 καταθέσεις και το μυστήριο με τον ιατρικό φάκελο ολοκληρώνουν το παζλ του θανάτου του 39χρονου
25 Φεβρουαρίου, 2025
Μαίρη Βιδάλη για τον θάνατο του γιου της: Νομίζω ότι μου δίνει και τη δική του δύναμη πια
25 Φεβρουαρίου, 2025