Απόβαση της οργουελικής newspeak στην πλατεία Βαρνάβα…

Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι μετατρέπεται στο νέο επικοινωνιακό αποδιοπομπαίο τράγο για την κυβέρνηση ως προς τις ευθύνες για τη μετάδοση του κοροναΐού.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αστυνομικοί της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της ΕΛ.ΑΣ.- η οργουελική «newspeak» στα χειρότερά της- ζυγισμένοι και στοιχισμένοι έχουν περικυκλώσει την πλατεία όπου τις προηγούμενες ημέρες είχε παρατηρηθεί μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, κυρίως νεαρής ηλικίας, τις βραδινές ώρες.

Η επιχείρηση φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, αφού στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια, αν και οι θαμώνες της έχουν μετακομίσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως «κανονικοί» αστυνομικοί- όχι της ΟΔΟΣ με τις γαλάζιες μπλούζες- πεζοί και στα περιπολικά τους έχουν αποκλείσει την οδό Εμπεδοκλέους, η οποία καταλήγει στη Βαρνάβα, από την πάνω και κάτω πλευρά της, ενώ πραγματοποιούν σειρά ελέγχων στους περαστικούς. Αστυνομική κλούβα, μάλιστα, βρίσκεται από το απόγευμα στη διασταύρωση της Εμπεδοκλέους με τη λεωφόρο Υμηττού.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε πέριξ δρόμους, πραγματοποιώντας επίσης ελέγχους.

Η αμηχανία, οφείλουμε να παρατηρησουμε, ήταν έκδηλη και στους αστυνομικούς της ΟΔΟΣ οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν έκρυβαν τη δύσκολη θέση στην οποία τους έχουν βάλει οι ανώτεροί τους- πιθανότατα κατόπιν πολιτικών υποδείξεων- σε σχέση με τους πολίτες.