ΑΠΘ: Καμία εμπλοκή της πρυτανικής αρχής στην επέμβαση για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής

Σημειώνεται δε ότι «είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας».

«Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την αστυνομική επιχείρηση, που έγινε το πρωί για τον τερματισμό κατάληψης.

«Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι «είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας» και επισημαίνεται: «για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ζευγάρι διαρρηκτών στη Νέα Πέραμο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Μάρτιο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Διαδικτυακή απάτη – Παρίσταναν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας και απέσπασαν 28.000€
8 Φεβρουαρίου, 2025
«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη
8 Φεβρουαρίου, 2025
Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Έγγραφο για το «μπάζωμα» του χώρου – Πότε δόθηκε η εντολή για τη μεταφορά των χωμάτων
8 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του 58χρονου από τη σύντροφό του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας 41χρονου που «κατέληξε» στο τροχαίο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστά την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη, Αμοργό – «Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα με πολύ έντονο ρυθμό»
8 Φεβρουαρίου, 2025
Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7
8 Φεβρουαρίου, 2025