Αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ: «Περνάει» η πρόταση Παππά για debate μεταξύ των υποψηφίων

Μεγάλη φαίνεται πως είναι η πιθανότητα για διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την κατάθεση της σχετικής πρότασης από το Νίκο Παππά.

Ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος έθεσε το ζήτημα στην ΕΡΤ προτείνοντας μάλιστα δύο “τηλεοπτικές συναντήσεις” των διεκδικητών μία ως τα τέλη Ιουλίου και μία περί τα τέλη Αυγούστου.

Όπως φαίνεται η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται θετική στην διεξαγωγή μιας τέτοιας “τηλεοπτικής συνάντησης” όσο πιο κοντά στην ημερομηνία εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κι αυτό διότι την επόμενη εβδομάδα όπως σημειώνουν συνεργάτες της η υποψήφια αρχηγός ξεκινά περιοδείες από τη Βόρεια Ελλάδα για να κερδίσει χρόνο πριν από τη μαζική έξοδο από τα αστικά κέντρα για τις διακοπές του Αυγούστου.

Επίσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι δεν διαφωνεί με την προοπτική έναρξης τηλεοπτικού διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι ένα debate από αυτά που διεξάγονται μεταξύ “πολιτικών αντιπάλων” με στενούς χρονικούς περιορισμούς και με αδυναμία των υποψηφίων να συζητήσουν μεταξύ τους . Από το περιβάλλον του υποψηφίου προέδρου σημειώνουν με νόημα ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι κι εκ των πραγμάτων δεν έχει νόημα να γίνει ένα “debate” από αυτά που γνωρίζουμε με τους συνήθεις περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ούτε ο Νίκος Παππάς που μίλησε για δύο “τηλεοπτικές συναντήσεις” θέτει προϋποθέσεις για το πώς θα συζητήσουν οι διεκδικητές της ηγεσίας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Θετικός στη διενέργεια debate εμφανίστηκε και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Τζουμάκας.