Αρχιμανδρίτης Ντανάς: «Τα εμβόλια είναι λουσμένα στο αίμα – Δεν φοβόμαστε κανένα κορονοϊό»

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς δίνει τη μάχη του με τον κορονοϊό διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, οι συζητήσεις και οι αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία για τη στάση της τοπικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, απηύθυνε πύρινα κηρύγματα στις εκκλησίες της περιοχής κατά των εμβολίων, που έκαναν ακόμη και μεγάλο μέρος των πιστών να αποχωρούν οργισμένοι. Επιστολές μάλιστα έστελνε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα διαμαρτυρόμενος από την παγκοσμιοποίηση μέχρι και την εξωτερική πολιτική και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς προέβη σε νέα οργισμένη παρέμβαση με επιστολή στον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο διαμαρτυρόμενος για τα λόγια που είπε για τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Δεν παραλείπει να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις για το εμβόλιο. «’Όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων» γράφει χαρακτηριστικά. Ακόμα δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει πως «δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό» και πως «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντίχριστου.

«Να ζητήσετε δημοσίως συγνώμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να σας ελεήσει ο Θεός. Τους ασθενείς δεν τους μαστιγώνουμε αλλά τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και προσευχόμαστε για αυτούς διότι η ασθένεια είναι μεγάλη δοκιμασία. Να σταματήσετε να κατακρίνετε τους ανεμβολίαστους και να μην διχάζετε τον Ελληνικό Λαό. Ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής αποκαλυπτικά σε έναν σεμνό άνθρωπο «μετά τον θάνατό μου θα έλθει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα».

Να μελετήσετε σας παρακαλώ τον ὓμνον τῆς ἀγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς επίσης και τις τρεις Καθολικές Επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, για να αποκτήσετε «σπλάχνα οἰκτιρμοῦ» για να βιώσουμε την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος.