Αρχίζει το Σάββατο 22 Ιουνίου το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και αναρτήθηκαν τα ονόματα των κληρωθέντων στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, για την φιλοξενία 1.500 παιδιών δικαιούχων του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, για το 2024.

Το πρόγραμμα ξεκινά πανελλαδικά το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και τα ονόματα των δικαιούχων μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές υπηρεσίες https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού.

Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.

Επισημαίνεται ότι, κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε παιδί του. Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες – θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα αφορά την επί 16ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.