Αργίες 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και ποια ημέρα μεταφέρεται η Πρωτομαγιά

Μετά το πέρας του πρώτου τριημέρου του 2024, που περιελάμβανε και την Καθαρά Δευτέρα, πολλοί ήδη αρχίζουν να ψάχνουν για τις επόμενες αργίες που θα δώσουν μια παύση στην καθημερινή ρουτίνα μας.

Η επόμενη αργία είναι την προσεχή Δευτέρα, 25 Μαρτίου, καθώς γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μιας και φέτος 25η Μαρτίου πέφτει Δευτέρα, είναι το δεύτερο τριήμερο της χρονιάς, μόλις μια εβδομάδα μετά από αυτό της Καθαράς Δευτέρας.

Παρολ’ αυτά, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μετρούν αντίστροφα για το Πάσχα, αναρωτώμενοι ποια μέρα κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά φέτος στις 29 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα), συνεπώς, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου. Έτσι, η τελευταία ημέρα που οι μαθητές θα πάνε σχολείο πριν τις πασχαλινές διακοπές είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ενώ θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, αμέσως μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Η Πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη (1 Μαΐου 2024) και κατόπιν απόφασης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η αργία μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου, αμέσως μετά την Δευτέρα του Πάσχα.

Αναλυτικά, όλες οι επόμενες αργίες για το 2024 είναι οι εξής:

Μάρτιος: Εθνική Επέτειος, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Δευτέρα 25 Μαρτίου)

Μάιος: Κυριακή Πάσχα (5 Μαΐου), Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου), Εργατική Πρωτομαγιά (7 Μαΐου)

Αύγουστος: Κοίμηση της Θεοτόκου (Πέμπτη 15 Αυγούστου).

Οκτώβριος: Επέτειος του «Όχι» (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου).

Δεκέμβριος: Χριστούγεννα (Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου), δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου).