Αρκουμανέας: «Έχουμε τριπλασιάσει το δυναμικό προσωπικό»

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, μίλησε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο κ. Αρκουμανέας επεσήμανε πως στον ΕΟΔΥ, τον τελευταίο χρόνο «έχουμε τριπλασιάσει το δυναμικό προσωπικό».

Έχουν γίνει προσλήψεις 1.000 εργαζομένων και θα προχωρήσει η ενίσχυση 200 ακόμη τις επόμενες ημέρες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό. Μέχρι να εμβολιαστεί όμως ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών, οι επόμενες μήνες θα είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα», τόνισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν πως υπάρχουν 2.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν στους ελέγχους που γίνονται στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

Τα 4.849 (5.0%) από το σύνολο των κρουσμάτων, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 25.291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός διασωληνωμένων, με 597 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ όλης της επικράτειας. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Από αυτούς οι 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Υψηλός είναι για ακόμα μια ημέρα και ο αριθμός των θανάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 87 επιπλέον το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον μακάβριο απολογισμό στους 1.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 759 (39.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.