Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Δεκαέξι νεκροί

Βαρύ πυροβολικό αναπτύσσουν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ τους συνεχίζονταν όλη τη νύχτα και επαναλαμβάνονται και σήμερα το πρωί, με το Ναγκόρνο – Καραμπάχ στο επίκεντρο.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έκανε λόγο για συγκρούσεις που σημειώνονταν όλη τη διάρκεια της νύκτας, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι οι αρμένικες δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Τέρτερ.

Τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί και πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στις σφοδρότερες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές από το 2016, εντείνοντας την αγωνία για τη σταθερότητα στην περιοχή του νότιο Καυκάσου.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, αποτελούν την τελευταία ανάφλεξη στη μακρά διαμάχη με επίκεντρο την περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που βρίσκεται μέσα στο Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται από Αρμενίους όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν πάνω από 16 στρατιώτες και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από τις αζέρικες επιθέσεις νωρίς χθες Κυριακή. Η Αρμενία και το Ναγκόρνο ενεργοποίησαν στρατιωτικό νόμο και έθεσαν σε ετοιμότητα τους άνδρες πολίτες.

Το ίδιο έκανε και το Αζερμπαϊτζάν, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις του απάντησαν σε χτυπήματα από τη μεριά των Αρμενίων και πως πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν. Σημείωσε επίσης πως κατέλαβε επτά χωριά. Το Ναγκόρνο – Καρα μπάχ αρχικά το αρνήθηκε αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως έχασε «κάποιες θέσεις» και πως χάθηκαν ζωές αμάχων.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύλληψη 45χρονου για κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού
17 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΕΦΕΤ ΑΜ-Θ αποσύρει παρτίδα συσκευασμένων αποξηραμένων βερίκοκων Τουρκίας
17 Οκτωβρίου, 2024
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Μειώθηκαν ξανά τα επιτόκια – Στο 3,25% το επιτόκιο καταθέσεων
17 Οκτωβρίου, 2024
Μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια
17 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα Νετανιάχου για τον θάνατο του Σινουάρ: Το κακό υπέστη σοβαρό πλήγμα – Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει
17 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο ενώ περπατούσε στο δρόμο – Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
17 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης στοχοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΕΣΥ
17 Οκτωβρίου, 2024
Super League: Αλλαγή ώρας στα παιχνίδια Αστέρας – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης
17 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου
17 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Π.Μαρινάκη με τον ΥΜΑΘ Κ.Γκιουλέκα- «Τα παραδοτέα έργα αντικαθιστούν τα μεγάλα λόγια των προηγούμενων δεκαετιών»
17 Οκτωβρίου, 2024