Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Δεκαέξι νεκροί

Βαρύ πυροβολικό αναπτύσσουν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ τους συνεχίζονταν όλη τη νύχτα και επαναλαμβάνονται και σήμερα το πρωί, με το Ναγκόρνο – Καραμπάχ στο επίκεντρο.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έκανε λόγο για συγκρούσεις που σημειώνονταν όλη τη διάρκεια της νύκτας, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι οι αρμένικες δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Τέρτερ.

Τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί και πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στις σφοδρότερες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές από το 2016, εντείνοντας την αγωνία για τη σταθερότητα στην περιοχή του νότιο Καυκάσου.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, αποτελούν την τελευταία ανάφλεξη στη μακρά διαμάχη με επίκεντρο την περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που βρίσκεται μέσα στο Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται από Αρμενίους όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν πάνω από 16 στρατιώτες και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από τις αζέρικες επιθέσεις νωρίς χθες Κυριακή. Η Αρμενία και το Ναγκόρνο ενεργοποίησαν στρατιωτικό νόμο και έθεσαν σε ετοιμότητα τους άνδρες πολίτες.

Το ίδιο έκανε και το Αζερμπαϊτζάν, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις του απάντησαν σε χτυπήματα από τη μεριά των Αρμενίων και πως πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν. Σημείωσε επίσης πως κατέλαβε επτά χωριά. Το Ναγκόρνο – Καρα μπάχ αρχικά το αρνήθηκε αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως έχασε «κάποιες θέσεις» και πως χάθηκαν ζωές αμάχων.

-Ad-