Αρναούτογλου: Κλείδωσε η αλλαγή στον καιρό: Τι έρχεται

Ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια.

Καιρός Αρναούτογλου: Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για ένα ψυχρό Σαββατοκύριακο, εδώ και ημέρες, μετά και το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ», που προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, από το νέο γύρο φαινομένων, όπως όλα δείχνουν, ξεφεύγει η Αττική.

Η πρόγνωση για την Αττική

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Έτσι, λοιπόν, το Λεκανόπεδιο δεν αναμένεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αττική, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας

Στα δυτικά και στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται για τη Δευτέρα (05/12) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Καιρός Αρναούτογλου – Η πρόγνωση


Επίσης, την Τρίτη (06/12), περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα και πάλι θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ακόμα, την Τετάρτη (07/12), αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Πότε θα φτιάξει ο καιρός

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ1, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά την Τετάρτη (07/12), με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά το πρώτο μισό της μέρας καθώς αναμένονται σημαντικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 15-16 βαθμούς στα κεντρικά, 18 στα δυτικά και στους 15 στο Αιγαίο, με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά από την Τρίτη (06/12).