Αρνείται τις κατηγορίες ο 70χρονος για τα παράνομα διπλώματα πιλότου

Ο 70χρονος πρώην φροντιστής της «Ολυμπιακής» που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα σε πιλότους, αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του, αναφέροντας πως βοήθησε σε θεωρητικό σκέλος μόνο συγγενείς και φίλους.

Ο άνδρας μίλησε στο «Live News» και ανέφερε πως «λόγω της πανελλαδικής και όχι μόνο, αναγνώρισης της κατάρτισής μου στον χώρο που λατρεύω και δραστηριοποιούμουν, κάποιοι που επιθυμούσαν να γίνουν πιλότοι, προερχόμενοι ιδίως από το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, ζήτησαν τη συνδρομή μου ώστε να επιτύχουν στο θεωρητικό σκέλος των εξετάσεων. Δέχθηκα να βοηθήσω κάποιους υποψήφιους να επιτύχουν».

Επίσης, είπε ότι «ουδεμία σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων πιλότων διαθέτω, ούτε διδάσκω σε αντίστοιχο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, δε δύναμαι να χορηγώ βεβαιώσεις παρακολούθησης θεωρητικών μαθημάτων σε υποψήφιους πιλότους, προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εξετάσεις».

«Όλα είναι μια πλεκτάνη. Δεν ισχύει τίποτα. Όλοι οι μαθητές της σχολής μας παρακολουθούν υποχρεωτικά τα μαθήματα ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να συμμετάσχουν στις θεωρητικές εξετάσεις. Η συνδρομή μου αφορούσε μόνο το θεωρητικό σκέλος της εξέτασής τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο υποψήφιος προκειμένου να λάβει το δίπλωμά του θα έπρεπε, με ίδιες δυνάμεις, να επιτύχει στην πρακτική εξέταση ενώπιον εξεταστών, ήτοι στην πλοήγηση της πτητικής συσκευής», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «με τον τρόπο αυτό, δίπλωμα έλαβαν κάποια ελάχιστα πρόσωπα που παρουσίαζαν μεν δυσκολία στο να ανταπεξέλθουν στη θεωρητική δοκιμασία, αλλά ωστόσο στην πράξη ήταν απολύτως ικανά να χειριστούν άριστα ένα αεροσκάφος».