Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η διαδρομή του λευκού βαν και το «μπλόκο» για το εξωτερικό

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 6χρονυ Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι που διαμένει με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά.

Άμεσα εκδόθηκε «Amber Alert», ενώ ενημερώθηκαν άμεσα και όλα τα αεροδρόμια και οι συνοριακοί σταθμοί της χώρας, ώστε, το παιδί να μην μπορεί – με νόμιμο τρόπο τουλάχιστον – να φύγει εκτός Ελλάδας.

Μοιραία στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο πατέρας του παιδιού (διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία, αλλά πρόσφατα είχε έρθει στην Ελλάδα για τη δικαστική διαμάχη με την εν διαστάσει σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού), ο αδερφός του, αλλά και ο γαμπρός του ( ο άνδρας της αδερφής του).

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για τη «διαδρομή» που ακολούθησε το λευκό, μισθωμένο κατά πάσα πιθανότατα βανάκι, με το οποίο «φυγάδευσαν» το παιδί.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 12:00, στο σπίτι της μητέρας στην Κηφισιά πήγαν αστυνομικοί της Σήμανσης αναζητώντας τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα του κουκουλοφόρου που άρπαξε το παιδί, αλλά και αξιωματικοί της Ασφάλειας για συμπληρωτικές καταθέσεις.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο χρόνος κυλάει εναντίον των δραστών της αρπαγής, καθώς δεν μπορούν να διαφύγουν στο εξωτερικό (σ.σ. όπως ενδεχομένως να ήθελαν), ενώ το παιδί είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ζητήσει επιτακτικά τη μητέρα του.