Άρση ασυλίας Γιάννη Λαγού με fast track διαδικασίες

Με fast track διαδικασίες αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να χειριστεί τις διαδικασίες άρσης ασυλίας του πρώην Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Το αίτημα από την ελληνική πολιτεία έφτασε και η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 19/10, όταν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Ολομέλεια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία στην Επιτροπή JURI.

Την ώρα που γινόταν γνωστό ότι το θέμα της άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή θα συζητηθεί στις 19 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος του κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Εφετείο τόνιζε ότι ο πελάτης του «θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Πήγαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άρση της ασυλία του στο Ευρωκοινοβούλιο». «Σύντροφοι χάσατε. Χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση. Εκεί θα παραμείνει ο Λαγός».

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Γιάννης Λαγός με δήλωσή του έκανε λόγο για «χούντα», ενώ συμπλήρωσε πως το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται στο Εφετείο. Ωστόσο η παρουσία του εκεί θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε.

«Εάν δεν βγει θετικό το τεστ κορονοϊού που έκανα, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα είμαι στο δικαστήριο. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα ακουστούν όλα. Γκρεμίζοντας την χούντα τους. Σας περιμένω εκεί. Ακόμα και μόνος όμως θα πάω!», ανέφερε ακόμη.

-Ad-