Άρση lockdown: Ανατροπή στην ανατροπή – Tι ανακοινώνει η κυβέρνηση

Ανατροπή στην ανατροπή ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την άρση του lockdown και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στο τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις, είτε από τον Πρωθυπουργό, είτε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Επιστροφή στα θρανία το… 2021

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και ο φόβος εντός 3ου κύματος της πανδημίας μέσα στο 2020, φρενάρουν ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων. Της πρώτης δραστηριότητας που ήθελε εξαρχής να «απελευθερώσει» η κυβέρνηση.

‘Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων να ανοίξουν μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα, μετά τις  7 Ιανουαρίου.

Take away και delivery μέχρι νεωτέρας

Η σημερινή επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει το άνοιγμα της εστίασης μέσα στο 2020. Για να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να υπάρξει κάθετη βουτιά σε 3 κρίσιμους παράγοντες: κρούσματα, διασωληνωμένους, ρυθμό μεταδοτικότητας.

Οι ανακοινώσεις για την εστίαση αναμένεται να γίνουν σε κάθε περίπτωση μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Και όσο για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, ούτε λόγος.

Δώρα, ρούχα, παπούτσια και κομμωτήρια για τις γιορτές

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι πριν από τις γιορτές, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου, να ανοίξει μόνο το λιανεμπόριο για τα απαραίτητα και για να κινηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά. Δώρα, ρούχα, παπούτσια, τα απαραίτητα για τις γιορτές.

Και φυσικά τα κομμωτήρια, και για πρακτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους… Πάντα με μέτρα προστασίας και με ραντεβού.

Ποιοι νομοί προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο…

Ο στόχος είναι η άρση της καραντίνας να είναι οριζόντια σε όλη τη χώρα,

Όμως, τα  επιδημιολογικά φορτία σε Δράμα, Λάρισα και Πέλλα,  που συνεχίζουν να είναι αυξημένα, θα κρίνουν αν η επιστροφή σε μερική κανονικότητα θα ισχύσει ενιαία σε όλη την Ελλάδα, ή αν η χώρα μοιραστεί σε δύο υγειονομικές ζώνες.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν, πότε και πως θα αρθούν οι περιορισμοί στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, θα ανακοινωθούν είτε την Πέμπτη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, είτε την Παρασκευή, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με νέο του μήνυμα προς τους πολίτες.

-Ad-