Άρση lockdown: Άνοιγμα από τη Δευτέρα με διαφορετικό sms

“Είμαστε στην καλή θέση να συζητάμε πώς θα λειτουργήσουμε την επόμενη Δευτέρα”, τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου  “θα προηγηθεί κάθε άλλου ανοίγματος”.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου λειτουργούν σχολεία και καταστήματα, ο πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων στο “Παπανικολάου”, Ιωάννης Κιουμής τονίζει ότι “η λογική του ακορντεόν με το άνοιξε- κλείσε” δεν απομακρύνει την “απειλή του ιού της οικονομικής εξαθλίωσης” και υποστηρίζει ότι πρέπει να ισχύουν μέτρα με προοπτική.

Να σχεδιαστεί το άνοιγμα έτσι ώστε “να μας φτάσει μέχρι το Πάσχα”, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και αναμένει την Πέμπτη ή την Παρασκευή τη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Παράταση των εκπτώσεων μέχρι τον Μάρτιο και ψώνια με ένα ξεχωριστό sms “και όχι πολλαπλά μηνύματα διώρων που προκαλούσαν συρροή”,  είναι οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.