Άρση lockdown: Ανοίγουν από Τρίτη τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Μετά τα κομμωτήρια ανοίγουν και τα Κέντρα Αισθητικής. Την ανακοίνωση έκανε ο Στέλιος Πέτσας.

Το άνοιγμα των κέντρων κέντρων αισθητικής και περιποίησης νυχιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη «γκρίνια» των ιδιοκτητών τέτοιων καταστημάτων και τις καταγγελίες για περιποίηση κατ΄οίκον.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «τα φαινόμενα μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στο χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα όπως φαίνεται και μία ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο, για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αναλυτικές λεπτομέρειες για τους ΚΑΔ θα περιγραφούν με δελτίο τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα.

Άνοιξαν τα κομμωτήρια

Με διευρυμένο ωράριο άνοιξαν τα κομμωτήρια και κουρεία της χώρας, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS για την προσέλευσή τους σε αυτά με τον κατάλληλο κωδικό ή να έχουν τη σχετική βεβαίωση.

Με απόφαση της κυβέρνησης και όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ, τα κομμωτήρια έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο 07:00 με 21:00.

Ακόμη, ορίζεται περιορισμός τεσσάρων ατόμων σε χώρο έως και 100 τ.μ. ενώ προστίθεται ακόμη ένα άτομα για κάθε 15 τ.μ.

Ορίζεται αυστηρά τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, αλλά και η προσέλευση των πελατών θα γίνεται μόνο από τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό ραντεβού.

Απαιτείται η συμπλήρωση καταλόγου με τα ραντεβού κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας. Ο εν λόγω κατάλογος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κωδικός SMS μετακίνησης

Για να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβούν σε κομμωτήριο για το προγραμματισμένο ραντεβού τους, θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.