Άρση lockdown: Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε την ημερομηνία

Προσεκτικά θα πραγματοποιηθεί η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η κυβέρνηση ήθελε την Δευτέρα 1η του μήνα να μπορέσει να ανοίξει τουλάχιστον η αγορά και ίσως και τα δημοτικά σχολεία. Ωστόσο, όλα αυτά πάνε πιο πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας με τους συνεργάτες του είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 8 ή στις 16 Μαρτίου.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει», καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το «πράσινο φως» και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ή από την Τρίτη 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

-Ad-