Άρση lockdown: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις και κομμωτήρια

«Εφόσον οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία, τότε θα υπάρξει επανεκκίνηση. Οποιαδήποτε επανεκκίνηση όμως, θα γίνει κάτω από κανόνες», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι “την προσεχή Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα», επεσήμανε ωστόσο ότι, «όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν».

Ερωτηθείς για τη διατήρηση του μέτρου των sms για τη μετακίνηση, απάντησε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δεν θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων». Όσον αφορά όμως, στο πλαίσιο των μέτρων, είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» και τόνισε πως «ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια».

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν» αναφέροντας ότι ειδικά «κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».

«Δεν είναι λογική να τρέξουμε στη ‘γραμμή τερματισμού’ και μετά να γυρίσουμε», είπε αναφερόμενος σε πιθανό πισωγύρισμα στην αύξηση των κρουσμάτων. Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έκανε επιπλέον σαφές ότι, δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό».

Σχετικά με τον τρόπο που θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπογράμμισε πως «δεν θα κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών» και παρατήρησε πως «αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των αγορών μέσω διαδικτύου». Τέλος, αναφορικά με το “click away”, την αγορά μέσω διαδικτύου και την εν συνεχεία παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα με ραντεβού, είπε πως «είναι μέθοδος που δεν χρειάζεται καν θεσμοθέτηση, αλλά θα είναι ένα μέτρο που θα είναι συμπληρωματικό».

-Ad-