Άρση μέτρων: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο – Ποιες παραλίες ανοίγουν

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να ανοίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις μη οργανωμένες που είναι τώρα προσβάσιμες στο κοινό.

Πάντως, οι τελικές εισηγήσεις και αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη, καθώς από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 35 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τους 38 έως 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κατά την ενημέρωση της Τρίτης και αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε για την τήρηση των μέτρων στις παραλίες.

«Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη μιας κοινωνικής επαφής, την οποία κατανοούμε. Αλλά δείχνουν και ταυτόχρονα, μια υποεκτίμηση της κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις και άγνοια κινδύνου» διεμήνυσε ο κ. Τσιόδρας.

«Οποιαδήποτε λοιπόν συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού. Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε και όταν κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού, ακόμα και σε έναν εξωτερικό χώρο», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, οι οποίες έδειξαν ότι σε χώρους λουόμενων, στους οποίους υπήρχε πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού, αλλά και άλλων λοιμώξεων. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα».