Άρση μέτρων: Τι ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα ή μη του λιανεμπορίου.

‘Όλα δείχνουν ότι οι Επιστήμονες θα εισηγηθούν μερική λειτουργία της αγοράς.

Να σηκώσουν ρολά ετοιμάζονται αύριο τα καταστηματάρχες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να επιτρέψουν ένα μερικό άνοιγμα της αγοράς με click away και ραντεβού, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Ημέρα που τελειώνει η νέα παράταση του lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία θα υποβάλλει την εισήγηση της, και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Οι δηλώσεις σήμερα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μάλλον έφεραν χαμόγελα στην αγορά.

«Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από άλλες χώρες» δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν βάζει στη ζυγαριά την ανθρώπινη ζωή», όμως, πρόσθεσε, και από την άλλη πλευρά δεν αγνοεί και της ανάγκες του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, ειδικά σε αυτή την περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις.

Οι αγορές εντός του καταστήματος προωθείται ειδικότερα για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα χρυσοχοεία.

Εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα, τότε δεδομένο θεωρείται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μετατεθεί από τις 9 στις 10 το βράδυ, εκτός και αν κερδίσει έδαφος η θέση κάποιων ειδικών η λειτουργία των καταστημάτων να είναι περιορισμένης διάρκειας.

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στα θρανία, προτεραιότητα έχει μεν η Γ’ τάξη του Λυκείου, όμως, αν τα στοιχεία το επιτρέψουν, το κουδούνι θα χτυπήσει ταυτόχρονα για όλους.

Πλην όμως αυτό δεν είναι του παρόντος αλλά θα συζητηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και αφού πριν οι ειδικοί επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.