Άρση των μέτρων: Η ημερομηνία-σταθμός

Το καλό και το κακό σενάριο συνεχίζουν να «προωθούν» οι επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση όσο η χώρα πλησιάσει στην κρίσιμη περίοδο του Πάσχα.

Τα σενάρια είναι δύο και είναι ξεκάθαρα. Είτε θα τηρήσουμε κατά γράμμα τα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την περίοδο του Πάσχα, ώστε να έρθει η «Ανάσταση» από τον Μάιο είτε η καραντίνα θα συνεχιστεί για όλους εξαιτίας κάποιων απείθαρχων.

Η 27η Απριλίου είναι η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των περιορισμών οι οποίοι έχουν τεθεί με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως αναφέρει η σελίδα in.gr.

Η ημερομηνία θεωρείται ορόσημο και γιατί αφενός θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας καραντίνας και αφετέρου γιατί θα έχει περάσει η κρίσιμη περίοδος του Πάσχα όπου για πρώτη φορά οι πολίτες θα πρέπει να το περάσουν στα σπίτια τους.

Η άρση των μέτρων πάντως δεν αναμένεται να ανακοινωθεί τότε, ωστόσο από τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει ο σχεδιασμού αυτού που όλοι περιμένουμε.

Πάντως φαίνεται πως δεν είναι σαφής ο τρόπος ακόμη με τον οποίο θα γίνει σταδιακή άρση των μέτρων και γενικότερα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πριν μερικές μέρες και σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξαν σκέψη ώστε η άρση των μέτρων να γίνει με την εξής σειρά:

Πρώτα κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στη συνέχεια άνοιγμα των σχολείων και τελευταία η άρση των λουκέτων στα μαγαζιά.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο αν θα ισχύσει, καθώς η ακριβής σειρά θα αποφασισθεί πολύ σύντομα.