Άρτα: Προφυλακιστέος ο 38χρονος πατροκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του 38χρονος πατροκτόνος, που σκότωσε τον 66χρονο πατέρα του στην Άρτα και διέφυγε στα βουνά της Φθιώτιδας.

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του 

«Είχαμε τσακωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Φτάσαμε στο σημείο που σας οδήγησα και βρήκατε τη σορό του κι εκεί τον σκότωσα. Πήρα μια πέτρα και τον χτύπησα στο κεφάλι. Τον σκότωσα γιατί θα το έκανε εκείνος. Έγινε πάνω στον καυγά και ήθελα να προστατεύσω τον εαυτό μου».

Αυτή ήταν η κυνική περιγραφή του 38χρονου πατροκτόνου από την Άρτα, που σκότωσε τον πατέρα του και κατέφυγε στα βουνά της Φωκίδας, για έξι ημέρες μέχρι να συλληφθεί.

Το χρονικό της δολοφονίας

Από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης αγνοούνταν πατέρας και γιος από την Άρτα.Τότε είχαν την τελευταία επικοινωνία με την οικογένειά τους. Από την ώρα εκείνη τα ίχνη τους είχαν χαθεί και η μέχρι στιγμής έρευνα από τις Αρχές έχει αποβεί άκαρπη.

Ο 66χρονος από την Άρτα είχε ξεκινήσει από το σπίτι του με προορισμό την Λαμία. Εκεί παρέλαβε τον 38χρονο γιο του, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο στο το νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Επιστρέφοντας προς την Άρτα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικούς τους αναφέροντας ότι βρίσκονται στη διαδρομή. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που υπήρξε.

Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν και ουδέποτε απάντησαν στα κινητά τους τηλέφωνα. Μέχρι και χθες το μεσημέρι που βρέθηκε ο 38χρονος και ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του.