Άρτα: «Το παιδάκι μου, το παιδάκι μου» – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο τελευταίο αντίο της μικρής Λυδίας

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε το Σάββατο με την κηδεία του 5μιση μηνών μωρού που ο πατέρας του ξέχασε στο αυτοκίνητο και έφυγε από τη ζωή. Ο 37χρονος κατέρρευσε στην εκκλησία, εκεί όπου πριν την ταφή το κοριτσάκι βαφτίστηκε με το όνομα Λυδία.

Στην Άρτα, στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο.

Οι δύο γονείς έφτασαν στην εκκλησία αγκαλιασμένοι. Ο πατέρας, κατέρρευσε δύο φορές κατά τη διάρκεια της κηδείας του μωρού ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του.

Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα είπαν το στερνό «αντίο» στο μικρό τους κοριτσάκι, που μετά από ειδική τελετή, βαφτίστηκε Λυδία.

Οι τραγικοί γονείς έφτασαν αγκαλιά στην εκκλησία, για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι, ενώ αποφάσισαν να μοιράσουν και μπομπονιέρες για να το αποχαιρετήσουν δίνοντας το όνομα Λυδία. Με πόνο βουβό και ένα λευκό τριαντάφυλλο συγγενείς, φίλοι συνάδελφοι του τραγικού ζευγαριού που βρίσκονται στο πλευρό τους , όλη η Άρτα αποχαιρέτησαν τον μικρό άγγελο.

«Το παιδάκι μου, το παιδάκι μου» μονολογούσε ο τραγικός πατέρας, ενώ η σύζυγός του, του ψιθύριζε, «θα μείνουμε δυνατοί, εγώ θα σε στηρίξω».

Το ζευγάρι μετά την ταφή, επέστρεψε στο σπίτι, όπου φιλοξενείται, καθώς ψυχολόγοι τους έχουν συστήσει να μην επιστρέψουν προς το παρόν στον χώρο που έζησαν μαζί με το μονάκριβο παιδί τους.

Συγγενείς και φίλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον τραγικό πατέρα, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες δεν τρώει, δεν πίνει νερό και καθημερινά καταρρέει. Με κλάματα ο 37χρονος απολογήθηκε την Παρασκευή στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του ο πατέρας φέρεται να κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό του και έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει εκείνος και όχι το παιδί του.

Στο πλευρό του πατέρα βρίσκονται συγγενείς, οι συνάδελφοί του αλλά και η 27χρονη σύζυγός του, η οποία νοσηλεύτηκε και εκείνη με φαρμακευτική αγωγή.

«Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί»

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους. Ο 37χρονος είναι ράκος και κατά τη διάρκεια της κηδείας της μικρής Λυδίας κατέρρευσε δύο φορές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον αρνείται να φάει και να πιει.

Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης, ο οποίος ανέφερε ότι έχει να επικοινωνήσει με τον εντολέα του από την ημέρα που του επιδόθηκε η διάταξη της ανακρίτριας και του επιβλήθηκαν οι όροι.

«Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Άλλωστε το βλέπει, πάει στο σπίτι του και είναι άδειο», είπε.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το μεγαλείο ψυχής της 27χρονης μητέρας του βρέφους, η οποία είναι αποφασισμένη να τον στηρίξει μπροστά σε αυτό τον Γολγοθά.

«Φάνηκε ότι είναι ένα ζευγάρι αγαπημένο και θα συνεχίσει τη ζωή του. Κάθε μέρα που θα περνά τα πράγματα θα γίνονται πιο ξεκάθαρα κι ο πόνος πιο οξύς», είπε.

«Πιστεύω δεν είναι πρόβλημα παραμέλησης, είναι πρόβλημα μνήμης. Δεν υπάρχουν κακοί γονείς και αμέλεια, αλλά μερικές φορές η μνήμη μας απογοητεύει. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», κατέληξε.