Αρβανίτης: «Αφήστε τον Τσίπρα έξω από την τοξικότητα»

«Με ενοχλεί και με θλίβει ότι κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν το όνομα και την πολιτική διαδρομή του ηγέτη της αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Η τοξικότητα είναι ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι με τις δημοκρατικές διαδικασίες, το σώμα, τα μέλη και οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να προχωρήσουν», συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «υπήρχε μια διαφορά στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Στη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ υπήρχε το predator, δεν ξέρω γιατί το ξεχνούν στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ στο ευρωκοινοβούλιο θα επιμένω για τι θέμα των παρακολουθήσεων και το predator», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός οργανισμός ο οποίος κινείται, αναζητά και πρέπει να βρει τους νέους δρόμους μετά την αποχώρηση του Τσίπρα. Οταν έχεις 40.000 παλιά μέλη και δεν έχουν για διάφορους λόγους να ψηφίσουν, μπορεί να έχουμε άλλο σκηνικό. Δεν μπορώ να μπω σε μια λογική ποιος υποψήφιος είναι ο καλύτερος και ποιος θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η τρίτη φορά που αποδεικνύεεται ότι δεν μπορούμε να “ακούσουμε” ακριβώς πώς κινείται η κοινωνία. Το κόμμα δεν είναι φρούτο να το πάρει κάποιος… Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το ταυτοτικό ζήτημα δεν υφίσταται, γιατί αυτό το αποφασίζουν τα συνέδρια, όχι οι υποψήφιοι. Δηλαδή τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι είναι η πατρίδα μας, τι αστυνομία θέλουμε…».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι «στο Ευρωπαικο Κοινοβούλιο υπηρετώ την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και αυτό θα κάνω. Πήρα πάνω από 200.000 ψήφους για να υλοποιήσω μια συγκεκριμένη πολιτική. Αν ο/η νέα πρόεδρος αλλάξει αυτήν την πολιτική τότε πρέπει να δω αν μπορώ να υπηρετώ αυτήν την πολιτική».

Πρόσθεσε ότι «εγώ όσο είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκα σε ομάδα ή τάση. Ήμουν πάντα υπέρ της διάλυσης των τάσεων και η δημιουργία νέων στρατοπέδων μέσω των στελεχών δημιουργεί μείζον ζήτημα. Ατή τη στιγμή είμαστε πέντε ευρωβουλευτές και δεν μπορώ να “κλείσω το μάτι” για το επόμενο ψηφοδέλτιο. Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη μπορούμε και πρέπει να καθοδηγούμε. Είναι σοφό να τοποθετείσαι στην πλατφόρμα και όχι στους υποψήφιους. Ποιες είναι οι πλατφόρμες και τι ακριβώς υποστηρίζει ο κάθε υποψήφιος και αν τελικά τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή για το κόμμα της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς και στη λογική των συμπαρατάξεων του δημοκρατικού τόξου. Εδώ κάποιοι μπορούν να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους και κάποιοι όχι. Για παράδειγμα δεν απαντήθηκε από κανέναν υποψήφιο ποια είναι η απάντηση στο αφήγημα για τη μεγάλη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή για τα εθνικά θέματα. Δεν άνοιξε η κουβέντα από τους υποψήφιους σε τόσο κορυφαία ζητήματα και για αυτό σας λέω “ραντεβού στο συνέδριο”».

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει debate», ανάμεσα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου απάντησε ο Κώστας Αρβανίτης σε σχετική ερώτηση.

Καταλήγοντας ο κ. Αρβανίτης, τάχθηκε κατά μια διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ.