Αρβανίτης: Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζονται οι εγκληματικές ελλείψεις

“Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών”, τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης σε ανάρτησή του σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα #Τέμπη, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (#ΠΕΠΕ), συνεχίζει να καταγγέλλει εγκληματικές ελλείψεις, αδιαφορία και διογκούμενα προβλήματα.

Ενάμιση χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών συνεχίζουν να αγνοούνται από τους υπεύθυνους.

Σε συνάντηση που είχα με μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις 17 Φεβρουαρίου 2024, είχαν τονίσει ότι είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως κυβέρνηση, αρμόδιους υπουργούς και συναρμόδιους φορείς με πολλαπλές επιστολές, εξώδικες δηλώσεις-διαμαρτυρίας, αλλά και με προκηρύξεις απεργιών και στάσεις εργασίας για όλες τις ελλείψεις και τις βλάβες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα και να δώσουν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα.

Οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων στα τρένα αγνοήθηκαν επιδεικτικά με τις τραγικές συνέπειες που είχε αυτό.

Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, oι μηχανοδηγοί συνεχίζουν τον αγώνα τους για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές.

Αλλά όπως και τότε, πριν από το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, έτσι και τώρα, δεν ακούγονται. Η απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, κατά της οποίας προσέφυγε για άλλη μια φορά, η Hellenic Train, κρίθηκε παράνομη.

Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, τα αιτήματα των μηχανοδηγών για αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, ολοκλήρωση των έργων υποδομής και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου παραμένουν αναπάντητα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης για το sms που διακινείται
10 Οκτωβρίου, 2024
ΕΟΔΥ: 17 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, 613 εισαγωγές και 6 διασωληνώσεις
10 Οκτωβρίου, 2024
Κρήτη: 34χρονος χτύπησε στο πρόσωπο με φτυάρι 40χρονο
10 Οκτωβρίου, 2024
Τηλεφωνική απάτη με θύματα προμηθευτές του δήμου Χανίων
10 Οκτωβρίου, 2024
Στη Ντόχα για συνομιλίες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
10 Οκτωβρίου, 2024
Σφοδρό τροχαίο στη Φθιώτιδα
10 Οκτωβρίου, 2024
Τζορτζ Μπάλντοκ: Η επιστολή του προέδρου της UEFA στην ΕΠΟ
10 Οκτωβρίου, 2024
Η Πειραιώς και το Σωματείο EΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα Νηπιαγωγών «Αναγνωρίζω – Προστατεύω»
10 Οκτωβρίου, 2024
Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον τυφώνα Μίλτον – Live η πορεία του
10 Οκτωβρίου, 2024
Σύσκεψη Κικίλια με περιφερειάρχες για τα αντιπλημμυρικά
10 Οκτωβρίου, 2024