Αρβανίτης: «Η δολοφονία Καραϊβάζ δε θα ξεχαστεί – Τρία χρόνια και οι έρευνες παραμένουν άκαρπες»

Παρέμβαση για τα τρία χρόνια από την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στυγερή και ακόμα αδικαίωτη δολοφονία που έβαλε για τα καλά την χώρα μας στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, αποτελώντας ένα ακόμη ζήτημα Κράτους Δικαίου, στη μακρά λίστα που ντροπιάζει καθημερινά την Ελλάδα» σημειώνει ο Κ. Αρβανίτης προσθέτοντας ότι η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου «ένα ακόμα συμβάν, στη μακρά λίστα που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στην ΕΕ και οδήγησε στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Αρβανίτη:

«Σήμερα, 9 Απριλίου 2024, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στυγερή και ακόμα αδικαίωτη δολοφονία που έβαλε για τα καλά την χώρα μας στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, αποτελώντας ένα ακόμη ζήτημα Κράτους Δικαίου, στη μακρά λίστα που ντροπιάζει καθημερινά την Ελλάδα.

Ένα ακόμα συμβάν, στη μακρά λίστα που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στην ΕΕ, και οδήγησε στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Διότι σε ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να προστατεύονται.

Τρία χρόνια μετά, και παρ’ όλη τη δήθεν «ρητή εντολή» του κ. Μητσοτάκη οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε Ευρωπαϊκή χώρα, κράτος-μέλος της ΕΕ, παραμένει ανεξιχνίαστη.

Η οικογένειά του περιμένει απαντήσεις.

Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί περιμένουν απαντήσεις.

Η αλήθεια δε θα κρυφτεί. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δε θα ξεχαστεί.

Είναι θέμα Δημοκρατίας».