Αρβανίτης: Μετά την Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα & στις ΗΠΑ

Τι αναφέρει ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζοντας την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη – και του εγχώριου μιντιακού συστήματος που τον στηρίζει – να αποκρύψει τη ζοφερή κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, δυστυχώς η διαρκής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η υπονόμευση της ανεξαρτησίας του Τύπου και της Δικαιοσύνης, οι παρακολουθήσεις και η διαφθορά γίνονται αντιληπτές όχι μόνο στα ευρωπαϊκά, αλλά σε διεθνή fora”, σημειώνει αρχικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μετά το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έρχεται και η έκθεση-κόλαφος του State Department να υπερτονίσει την κατακρύμνιση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην κακομεταχείριση και τις διακρίσεις εις βάρος μειονοτικών ομάδων, στο σκάνδαλο Predator, τη διαφθορά, τη χειραγώγηση του Τύπου και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη”, τονίζει ο κ. Αρβανίτης.

Και προσθέτει: “Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμμερίζεται τις ανησυχίες της Ευρώπης και έχει μία τελείως διαφορετική εικόνα για τις πολιτικές Μητσοτάκη από αυτή που παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση και τα φίλια μέσα”.

“Εκτός από το Ευρωκοινοβούλιο, είναι και οι ΗΠΑ εχθρός της Ελλάδας;” καταλήγει ο Κώστας Αρβανίτης.