Αρβανίτης: Ο Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς αλλά δε θα είναι ο τελευταίος

Βολές στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τη διαχείριση των πυρκαγιών εξαπέλυσε, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

«Στην Ελλάδα δεν υλοποιήθηκε κανένα εθνικό σχέδιο πρόληψης για τις πυρκαγιές, όλο το παιχνίδι παίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άφησε την παρακαταθήκη της έκθεσης του καθηγητή Γκολντάμερ.

«Αντί να έπαιρνε η κυβέρνηση πανεπιστημιακούς αστυνομικούς, γιατί δεν έπαιρνε πυροσβέστες; Γιατί δεν τούς ενδιαφέρει», συνέχισε, εξηγώντας ότι έτσι όπως καταστρέφεται το περιβάλλον, «θα πεθάνουμε όλοι». «Πάμε σε πολιτικές περιβαλλοντικής και κοινωνικής ερημοποίησης και εκεί είναι η διαφορά της Αριστεράς με τη Δεξιά: ότι οι καπιταλιστές βλέπουν την λογική του άμεσου κέρδους», είπε ο Κώστας Αρβανίτης.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «πριν από μία εβδομάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψηφίσαμε -και ήταν μεγάλη ηθική νίκη- τον Κανονισμό για την προστασία της φύσης, κάτι ιδιαίτερα επείγον, γιατί τρέχει επικίνδυνα πια ο χρόνος». «Ήταν μία νίκη του μεγάλου προοδευτικού τόξου απέναντι σε μία ανίερη συμμαχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς, γιατί η πλειοψηφία ήταν οριακή. Η ΝΔ δεν το ψήφισε. Δεν προχώρησε, πήγε με τους άλλους. Ούτε το ΚΚΕ το ψήφισε», συνέχισε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ερωτηθείς αν στηρίζει κάποια υποψηφιότητα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αρβανίτης επισήμανε ότι «στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διαφώνησε με την πρόταση να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πολιτική οικογένεια, εξηγώντας ότι «το S&D στην Ευρώπη είναι φθαρμένο προϊόν και ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ». «Το να μπούμε στην οικογένεια της Αριστεράς δεν ήταν απλώς μία ιδέα του Αλέξη Τσίπρα, ήταν συνεδριακή απόφαση», κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς αλλά δε θα είναι ο τελευταίος».

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας του Ισραήλ κατά θέσεων της Χεζμπολάχ – Τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF
29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΟΑΣΑ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών και οργανισμών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο – Ορατό ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης, αναφορές για επιχειρήσεις στα σύνορα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024