Αρβανίτης: Πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κατάστασης

Υπέρ της αναβολής των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Κώστας Αρβανίτης.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr TV, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “Θεωρώ ότι λόγω της κατάστασης και των δύσκολων συνθηκών πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα στελέχη του να είναι στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης”.

Αναφορικα με τις επερχόμενες εκλογές σημειώσε ότι “από τα πράγματα και από τη δυναμική των γεγονότων νομίζω ότι κομβικές είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν μειώνω την ένταση των φαινομένων. Αλλά για την Αττική τουλάχιστον χάσαμε τον περιφερειάρχη.
Η περιφέρεια Αττικής δεν έχει περιφερειάρχη. Ο κ. Πατούλης δεν υπάρχει. Δεν έχει βγει μιλήσει ούτε τώρα, ούτε στις πυρκαγιές. Είναι κορυφαίο θέμα το ποιος θα είναι περιφερειάρχης σε κάθε περιοχή. Ποιες πολιτικές θα επικρατήσουν για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Αγοραστός είχε να διαχειριστεί και τον Ιανό. Είχε πάει τότε, το 2022 ο κ. Μητσοτάκης και είχε πει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Θεσσαλία να γίνει αλλιώς. Πριν από λίγες ώρες ο κ. Μπακογιάννης έλεγε «αλφάδι η Πανεπιστημίου».
Ρωτάμε: για να περπατήσεις ή για να πνιγείς;
Θέλουμε δημάρχους με παρτέρια και κορδέλες ή δημάρχους για υποδομές;”.

Παράλληλα, άσκησε κριτική για την επιλογή ευρωβουλευτών της ΝΔ. Όπως ανέφερε:” Στο ευρωκοινοβούλιο τον Ιούλιο ψηφίσαμε το νόμο για την αποκατάσταση της φύσης και πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης γιατί οι ευρωβουλευτές του πήγαν με την Ακροδεξιά και το καταψήφισαν. Εντός του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα είναι δυο φορές στις συζητήσεις της επιτροπής Libe για τα θέματα κράτους δικαίου. Εχουμε ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο την άλλη βδομάδα. Ξαναβάζουμε το θέμα να μην είναι ο πυροσβέστης εποχικός υπάλληλος”.