Αρβανίτης: Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για την αυτοδιάθεση και την δημιουργία του δικού τους κράτους, είναι αναφαίρετο

“Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για την αυτοδιάθεση και την δημιουργία του δικού τους κράτους, είναι αναφαίρετο, όπως επίσης και το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει”, τόνισε Κώστας Αρβανίτης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Ορθά-Κοφτά” με τον Απόστολο Λυκεσά.

Στη συνέχεια σημείωσε πως “η πολιτική του Νετανιάχου και η πολιτική της Χαμάς είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι “εμείς είμαστε με τους λαούς. Με τους ανθρώπους. Με τους αμάχους πάνω απ’ όλα”.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας ο κ. Αρβανίτης δήλωσε ότι “η Ελλάδα όπως και στην Ουκρανία γίνεται μέρος του προβλήματος αντί παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας”, συμπληρώνοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης αφήνει χώρο να παίξει και πάλι ο Ερντογάν το ρόλο του διαμεσολαβητή”

“Προτείναμε όταν δημοσιογράφοι στα κράτη-μέλη χάνουν τη ζωή τους επειδή κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία, να υιοθετεί το Ευρωκοινοβούλιο τις οικογένειές τους που είναι στον αέρα”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος σχολίασε και την καταγγελία της ΠΟΕΣΥ κατά της δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τα όσα μεταδίδει από τον πόλεμο, λέγοντας ότι “είναι βαριά καταγγελία. Η ΕΡΤ έχει μια μεγάλη παράδοση ιδιαίτερα σε εμπόλεμες περιοχές στο να κρατάει την τιμή της δημοσιογραφίας”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη: