Αρβανίτης: Το «επιτελικό κράτος» έχει περίπου 4.000 κενές θέσεις εργασίας στην Πυροσβεστική

“Στις 22 Μαρτίου, στο European Parliament αναφέρθηκα εκτενώς στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν πλέον στη χώρα μας και την καθιστούν χώρα πρώτης γραμμής στην Παγκόσμια Κλιματική Κρίση”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιεύοντας το σχετικό βίντεο.

“Δεν είμαι μάντης κακών ειδήσεων. Η κοινή λογική είναι που λείπει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

Τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλούν για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο, που καίει ακόμη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε στις αρχές του καλοκαιριού «είμαστε έτοιμοι για τις πυρκαγιές».

Στο Ευρωκοινοβούλιο είχαν συζητηθεί και οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών, με ανθρώπους του πεδίου να περιγράφουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το «επιτελικό κράτος» έχει περίπου 4000 κενές θέσεις εργασίας στην Πυροσβεστική.

Οι Έλληνες πυροσβέστες, οι «ήρωες» όπως με θράσος τους αποκαλούν, καταδικάζονται σε χαμηλές αμοιβές ντροπιαστικά δυσανάλογες με το καθημερινό ρίσκο της υγείας, αλλά συχνά και της ίδιας τους της ζωής, ενώ υφίστανται και την επιπλέον ταλαιπωρία των εργασιακών σχέσεων πολλών ταχυτήτων που καταδικάζουν μεγάλο μέρος των πυροσβεστών σε εργασιακή ανασφάλεια διαρκείας.

Παρά την όλο και διευρυνόμενη αντιπυρική περίοδο εξακολουθούν πολλοί από αυτούς να αντιμετωπίζονται ως «εποχικό προσωπικό». Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνιμη απασχόληση εξειδίκευσης και δράσης.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν. Οι προτεραιότητες όμως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως περίτρανα αποδείχθηκε φέτος το καλοκαίρι, δεν είναι οι προστασία της ζωής, της φύσης, του ζωικού κεφαλαίου και των περιουσιών.