Άσχημα μαντάτα: Και… επίσημα το πιο σκληρό μέτρο Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά!

Στο ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου μετακίνησης την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «επέκταση στις ώρες μετακινήσεων δεν θα υπάρξει. Ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορoνοϊό σε μεγαλύτερους, κατά τους γιατρούς, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο».

Επίσης, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στη Δυτική Αττική και τους κινδύνους που φέρνει το άνοιγμα της αγοράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έχουμε πει ότι αν δούμε εικόνες συνωστισμού θα κλείσουμε αμέσως. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, αν μας δώσουν σήμα θα κλείσουμε. Κάναμε την εναλλακτική πρόταση για την παράδοση εκτός των καταστημάτων, εμένα επιλογή μου ήταν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά αυτό ήταν επιδημιολογικά αδύνατο».

«Ικανοποιητική η πρώτη μέρα του click away»

Όσο για την πρεμιέρα του click away, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «η πρώτη μέρα της “παράδοσης εκτός” κύλησε εξαιρετικά ικανοποιητικά. Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες υπήρχαν χιλιάδες παραγγελίες που εκτελέστηκαν σήμερα. Ο πιο βασικός μας στόχος, που ήταν να αποφορτίσουμε τους ταχυμεταφορείς, φαίνεται πως επετεύχθη. Πολλά μικρά καταστήματα έκαναν κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να πουλήσω ότι μπορεί να ισοφαρίσουν τον κανονικό τους τζίρο».

Ενώ για τα εμπορικά κέντρα δήλωσε: «Τα εμπορικά κέντρα δεν λειτουργούν, όπως είχαμε πει. Δεν μπορεί κάποιος να μπει στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων. Εφόσον πρόκειται όμως για ραντεβού με έναν πελάτη, για τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα καταστήματα παραδίδοντας στο δρόμο, σε έναν εξωτερικό χώρο, πάντα με ραντεβού και σε συγκεκριμένο χρόνο. Δεν θέλαμε να ευνοήσουμε τα μεν ή τα δε καταστήματα».

Για τις αγορές παιχνιδιών

Σχετικά με το από πού μπορούν να αγοράσουν οι γονείς παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε παιχνίδια, αλλά μόνο με παράδοση εκτός. Για την αγορά παιχνιδιών κρίνεται το πώς θα πάνε οι πωλήσεις την εορταστική περίοδο. Για λόγους ισονομίας, είπαμε παράδοση εκτός στα παιχνίδια, παντού».

«Για τα ινστιτούτα αισθητικής εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια από αύριο και θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να το επανεξετάσουμε. Στα κομμωτήρια είναι αλλιώς. Στα νύχια έχεις επαφή. Θεωρήθηκε πιο επικίνδυνη διαδικασία, από ό,τι το κούρεμα. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε νέα απόφαση», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα ινστιτούτα αισθητικής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή αμοιβαίων δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη 40χρονος για κακοποίηση ζώων: Είχε σε χωράφι σκυλάκια χωρίς νερό και τροφή, νεκρό το ένα – Σκληρές εικόνες
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Παραδόθηκε ο 56χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο στο Ρουπάκι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Το σχέδιο το Ντ. Τραμπ για την Ουκρανία: Η επιδίωξη της Ρωσίας – Η ανησυχία της Ευρώπης για την επόμενη μέρα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλός δυνατός σεισμός στην Αμοργό – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Ανάφη
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή υπέβαλαν το πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες για τα τρία βίντεο – Στις εκθέσεις τους αναφέρουν ότι δεν διακρίνεται ύποπτο φορτίο
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΟΕΔΗΝ για τον 42χρονο από το Κερατσίνι που δραπέτευσε και απείλησε συγγενείς του: «Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι φυλακή»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Τραμπ υπογράφει το διάταγμα για τους δασμούς και πανηγυρίζει: Σήμερα είναι μεγάλη μέρα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συνήγορος του Πολίτη: Παραμέληση, εγκλεισμός και ασιτία ηλικιωμένων σε γηροκομείο «κολαστήριο» στην Αττική
13 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Train για εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο: Δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια του προσωπικού
13 Φεβρουαρίου, 2025